Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Μπόρες στα κεντρικά και τα βόρεια το επόμενο διήμερο, αίθριος ο καιρός την Κυριακή. Νέα μεταβολή του καιρού με βροχές αναμένεται την Τρίτη 28/4. Αναλυτικά:

Αύριο Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές μπόρες και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και αργότερα στη δυτική Μακεδονία και το απόγευμα τοπικά και στην κεντρική Μακεδονία. Τα φαινόμενα θα είναι σύντομα και τοπικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος.
 Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς στα βόρεια, από 8 έως 21 βαθμούς στα κεντρικά και τα νότια, από 10 έως 22 στα δυτικά και από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5 και αργότερα 6 μποφόρ στο Ιόνιο και 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και βόρειας χώρας, όπου θα επικρατήσουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές μπόρες και καταιγίδες κατά τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα θα έχουν μικρή διάρκεια και θα σταματήσουν το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 7 έως 23 βαθμούς στα βόρεια και τα κεντρικά, από 11 έως 26 στα δυτικά και τα νότια και από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο έως 7 μποφόρ και έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα και μόνο στα βόρεια και βορειοδυτικά ορεινά θα εκδηλώνονται τοπικές μπόρες το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς στα βόρεια, από 13 έως 25-26 στα κεντρικά, από 14 έως 27 στα δυτικά και από 15 έως 27 βαθμούς στα νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 6 μποφόρ στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, αίθριος θα είναι ο καιρός και την Δευτέρα με κάποιες νεφώσεις που θα πυκνώσουν μέσα στην ημέρα στα δυτικά. Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη.