Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΠΑΣΕΒΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2015


1η ΜΑΗ 2015
ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ

·        ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
·        ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι
Επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι

è Δεν βολευόμαστε στη αναδουλειά, την ανασφάλεια και τα λουκέτα.
è Δεν συμβιβαζόμαστε με τις συντάξεις πείνας!
è Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στα άδικα βάρη που μας φόρτωσαν.
è Διεκδικούμε να ζούμε όπως μας αξίζει!
è Παίρνουμε τη θέση μας δίπλα στην εργατική τάξη, μαζί με όλους τους ανθρώπους του μόχθου, για τη μεγάλη       Λαϊκή Συμμαχία που είναι αναγκαία σήμερα!

Τα παχιά λόγια, δεν κρύβουν τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους που είναι εδώ και περιορίζουν το εισόδημα μας καθημερινά,  που πετσοκόβουν τις συντάξεις. Παίρνουμε θέση στην πάλη για την ανατροπή τους, ενάντια στις νέες συμφωνίες που έρχονται, για να μην είμαστε εμείς και τα παιδιά μας, για άλλη μια φορά οι χαμένοι.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την, δήθεν, περήφανη διαπραγμάτευσή, βάζει ενέχυρο την δουλειά και την ζωή μας. Συνεχίζει στον ίδιο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
·       Υπόσχεται την πληρωμή του κρατικού χρέους προς τα μονοπώλια και τους διεθνείς οργανισμούς τους. Αναγνωρίζει τη διαρκή αξιολόγηση και επιτήρηση της ΕΕ, που τόσα δεινά μας φόρτωσε τα προηγούμενα χρόνια.
  • Επιδιώκει, δήθεν, έντιμη συμφωνία με τους «θεσμούς». Δηλαδή νέα μνημόνια και αιματοβαμμένα πλεονάσματα. Εμείς όμως γνωρίζουμε ότι, αυτές οι πολιτικές είναι που μας οδήγησαν σε απόγνωση, και 230.000 αυτοαπασχολούμενους στο λουκέτο και τη ανεργία.
  • Οι περιβόητες λίστες που διαπραγματεύεται στο ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ, είναι ένας νέος γύρος αντιλαϊκών μέτρων κόστους 8 δις ευρώ στις πλάτες μας, επιπλέον από τα προηγούμενα που ρύθμισε σε 100 δόσεις, για να μην πάνε χαμένα.
·       Την ίδια ώρα που καταληστεύει το λαό, υπόσχεται «ανάπτυξη» στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων, που δεν χωρά τους αυτοαπασχολούμενους. Γι αυτό αντλεί ιδέες από την εργαλειοθήκη του  ΟΑΣΑ, συνεχίζει την «απελευθέρωση» της αγοράς από τις μικροεπιχειρήσεις, σχεδιάζει νέα προνόμια για τις μεγάλες επιχειρήσεις, παχυλά πακέτα κρατικής στήριξης.
Εκεί οδηγούν οι αυταπάτες περί «εξανθρωπισμού»  της ΕΕ και οι θεωρίες περί υγιούς επιχειρηματικότητας. Η κυβέρνηση πιάνει στασίδι με αυτούς που έχουν αναγορεύσει τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργατοϋπαλλήλους σε μόνιμο υποζύγιο, που πληρώνουν κάθε φορά το μάρμαρο. Είναι στην απέναντι πλευρά.


Η πείρα επιβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αλλάζει.
Είναι πάντα η ΕΕ των μνημονίων και της μονοπώλησης.
Αυτό σημαίνει ανταγωνιστικότητα. Θωράκιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, εξαθλίωση για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, εκτοπισμό από την αγορά και χρεωκοπία για τους αυτοαπασχολούμενους.
Όμως  η στρατηγική αυτής της σφηκοφωλιάς είναι το όραμα και της νέας κυβέρνησης, που πίνει νερό στο όνομα της υγιούς επιχειρηματικότητας. Στο μόνο που διαφωνεί με τις προηγούμενες, είναι η μοιρασιά του κλεμμένου ιδρώτα του λαού ανάμεσα στις συμμορίες των λύκων, ντόπιων και ξένων, μονοπωλιακών ομίλων  που έχουμε απέναντί μας.
Γι αυτό να μη μας μπερδεύουν «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» περί πατριωτικού καθήκοντος. Ο πατριωτισμός της κυβέρνησης είναι η κερδοφορία των μονοπωλίων, είναι το προπέτασμα καπνού για  να κρυφτεί ο νέος γύρος αντιλαϊκής επίθεσης!

Όσες φορές τους εμπιστευτήκαμε το πληρώσαμε ακριβά!
Βγάζουμε συμπεράσματα, παίρνουμε θέση στον δίκαιο αγώνα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισες,
Η ηρωική Πρωτομαγιά της εργατικής τάξης είναι και δική μας!
Τα διδάγματά της, λίπασμα στις σκληρές αναμετρήσεις που έρχονται.
Με την μαζική μας συμμετοχή, σηματοδοτούμε την απάντηση μας απέναντι στη σφαγή που ετοιμάζουν με τις νέες συμφωνίες.
Η ΠΑΣΕΒΕ, το αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων, έχουμε κάνει την επιλογή μας:
Ø  Οικοδομούμε τη λαϊκή συμμαχία με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ.
Ø Δυναμώνουμε την κοινή δράση με το ταξικό κίνημα και την εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες, τους άνεργους και τους συνταξιούχους. Τις γυναίκες και τα παιδιά μας.
Ø  Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν.
Ø Παλεύουμε για την επιβίωση, για αξιοπρεπή δουλειά και εισόδημα.

Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλίων, τον δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

ΠΑΛΗ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΠΑΣΕΒΕ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 1ης ΜΑΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 10,30 ΤΟ ΠΡΩΙ.