Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ούτε μια αναφορά στα πραγματικά προβλήματα

06/03/2015
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Την ώρα που η χώρα βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα και μπαίνει σε μια πρωτοφανή μέγγενη αναζήτησης χρημάτων, προκειμένου να αποπληρώνει τα χρέη της για να μην κηρυχθεί σε χρεοκοπία…
Την ώρα που τα μηνύματα από όλους τους εταίρους και τους δανειστές μας πέφτουν βροχή και μας υπενθυμίζουν τις υποχρεώσεις μας…
Την ώρα που οι πάντες μας προειδοποιούν και μας καλούν να σταματήσουμε τις μεγαλοστομίες και να εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα…
Η κυβέρνηση μας βομβαρδίζει με non papers και ο ΣΥΡΙΖΑ εκδίδει άλλη μια Πολιτική Απόφαση, με θριαμβολογίες για το εκλογικό αποτέλεσμα και χωρίς καμιά συγκεκριμένη αναφορά στα συγκεκριμένα και πιεστικά προβλήματα της χώρας.
Σα να ζει σε άλλη χώρα, αποτιμά το εκλογικό αποτέλεσμα, παραδεχόμενος ωστόσο ότι η ψήφος που έλαβε ήταν «αντιμνημονιακή» και «αντικυβερνητική».

Δίνει μια αόριστη διαβεβαίωση ότι «δεν θα δραπετεύσουμε από τις δεσμεύσεις μας», αλλά παραδέχεται ότι υπήρξε ένας «δύσκολος, σε ορισμένες περιπτώσεις επώδυνος, συμβιβασμός».
Παραδέχεται δηλαδή ότι η κυβέρνηση ήδη δραπέτευσε από τις δεσμεύσεις της, χωρίς βέβαια να περιγράφει σε τι ακριβώς συνίσταται αυτός ο «επώδυνος συμβιβασμός» και χωρίς να λέει πού θα βρει τα λεφτά που αρνείται να λάβει από τους εταίρους – αν και έκανε τον συμβιβασμό!
Με λίγα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται πως και συμβιβάζεται και δεν παίρνει τα χρήματα!
Χειρότερα δεν έχει!
Μετά από όλα αυτά, οι γνωστές θριαμβολογίες:
-Τελειώσαμε την τρόικα, δεν μιλούμε με υπαλλήλους – κι’ ας συνομίλησε μια χαρά ο κ. Βαρουφάκης με τους Κοστέλο, Μαζούχ και Γκογιάλ σε τηλεδιάσκεψη, κάτι που έγινε γνωστό από την Κομισιόν, αλλά ουδείς μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει.
-Κερδίσαμε την αξιοπρέπειά μας, αλλά ο κ. Σταθάκης πήγε στις Βρυξέλλες να παρουσιάσει τα νομοσχέδιο – κάτι για το οποίο επίσης δεν ενημερωθήκαμε επισήμως.
-Δεν δεχθήκαμε τελεσίγραφα, αλλά η κυβέρνηση έσπευσε να στείλει τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων εντός τριών ημερών και «μέχρι τη λήξη του ωραρίου».
-Τελειώσαμε με τα μνημόνια και διαχωρίσαμε το μνημόνιο από την δανειακή σύμβαση – αλλά η επέκταση της ήδη υπάρχουσας σύμβασης και άμεσα συνδεόμενης με το μνημόνιο βάσει Συνθήκης της ΕΕ δεν έρχεται προς κύρωση στη Βουλή, για να μην αποκαλυφθεί το περιεχόμενό της.
Η επιστήμη (της προπαγάνδας) σηκώνει τα χέρια ψηλά…