Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Επαναλειτουργία της ΕΡΤ με Δημοκρατική Πλουραλιστική και Υπεύθυνη Πληροφόρηση

Εντός των ημερών η Κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή το Νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Αποτελεί δικαίωση του αγώνα των
παράνομα απολυμένων εργαζόμενων, αλλά και των χιλιάδων λαού που στήριξε τα δύο αυτά χρόνια την αντίσταση στη «μαύρη οθόνη» και στα σχέδια των μεγαλοεργολάβων – καναλαρχών να διαχειρίζονται αυτοί, κατά το δοκούν, την πληροφόρηση του Ελληνικού Λαού.
Το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία των μνημονιακών εταίρων και μία από τις κυριότερες αιτίες για την καταψήφιση τους. Η  μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων ποτέ δεν συμβιβάστηκε με αυτήν την αντισυνταγματική και παράνομη ενέργεια και δεν υπέστειλε τη σημαία του αγώνα. Κράτησε ζωντανή την ελπίδα και συνέχισε μέσα από πολλές δυσκολίες και εμπόδια να λειτουργεί την ΕΡΤ3 και όλους τους περιφερειακούς ραδιοσταθμούς. Συνέχισε επί πέντε ολόκληρους μήνες να εκπέμπει ποιοτικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα μέσα από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Η προσπάθεια συνεχίστηκε και μετά τη βίαιη εκδίωξή τους από το ραδιομέγαρο, με την ΕΡΤ OPEN να αποτελεί πρότυπο αυτοδιαχειριζόμενης, δημοκρατικής, πλουραλιστικής λειτουργίας.
Ο Υπουργός Επικρατείας κος Νίκος Παπάς, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης, ανέφερε ότι η νέα ΕΡΤ θα αποκτήσει το δικό της δίκτυο ψηφιακής τηλεόρασης και θα επανέλθει η μετάδοση του σήματος στην Ομογένεια. Συνέχισε λέγοντας ότι όσοι πρώην εργαζόμενοί της το επιθυμούν μπορούν να γυρίσουν στην νέα ΕΡΤ. Τέλος υποστήριξε ότι η νέα Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επαναφέρει την κανονικότητα στο χώρο των ΜΜΕ σύμφωνα με το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία και θα εφαρμόσει άμεσα το θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο των οικονομικών των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και άλλων ΜΜΕ.
Εμείς από την πλευρά μας θα προσθέταμε ότι η Κυβέρνηση στην κατάρτιση του σχετικού νομοσχεδίου πρέπει να λάβει υπόψη της  και να ενσωματώσει τη συσσωρευμένη εμπειρία των εργαζομένων που έχει δημιουργηθεί από την αυτοδιαχειριζόμενη λειτουργία της ΕΡΤ OPEN και της ΕΡΤ3.
Η Σοσιαλιστική Προοπτική διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους ότι στηρίζει κάθε προσπάθειά τους για τη δημοκρατική, πλουραλιστική και υπεύθυνη ενημέρωση του Ελληνικού Λαού, καθώς επίσης και την απαλλαγή του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου από τη μέγγενη των συμφερόντων μιας ομάδας σφετεριστών της πληροφόρησης.