Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του ενδοσχολικού εκφοβισμού

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η παιδεία μας βάλλεται καθημερινά από τα έντονα κοινωνικά φαινόμενα που έχει δημιουργήσει η κοινωνική και οικονομική κρίση που μαστίζει
τη χώρα μας. Τα φαινόμενα ενδοσχολικής βίας και ενδοσχολικού εκφοβισμού ολοένα και πληθαίνουν, προβληματίζοντας γονείς και δασκάλους που μέσα σε αντίξοες συνθήκες καλούνται να δώσουν στα παιδιά τα καλύτερα γνωστικά, αλλά και κοινωνικά εφόδια, ώστε να γίνουν οι αυριανοί πολίτες που θα πρωταγωνιστήσουν στις εξελίξεις του τόπου μας.
            Αποτελεί τραγική πραγματικότητα το γεγονός, ότι τα σχολεία μας δεν έμειναν αλώβητα από το παγκόσμιο φαινόμενο του bullying που πλέον είναι ο σημαντικότερος κίνδυνος που ελλοχεύει πίσω από τις σχολικές πόρτες. Η διάχυση της πληροφορίας μέσω των τεχνολογικών επιτευγμάτων και η εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο δίνουν νέα διάσταση στο πρόβλημα, καθώς το cyber -  bullying, ο διαδικτυακός εκφοβισμός καθιστά ακόμα πιο εύκολη τη διόγκωση του προβλήματος.
            Ήρθε η ώρα να σπάσει ο κύκλος της σιωπής και της βίας. Γιατί όλα δείχνουν πως με τη σιωπή το μόνο που καταφέρνουμε είναι να κρύβουμε ένα τεράστιο κοινωνικό ζήτημα και να εθελοτυφλούμε. Αποτελεί καθήκον και ηθική μας υποχρέωση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που βρίσκεται μέσα στις τοπικές κοινωνίες και αφουγκράζεται τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών και κυρίως των παιδιών, να μεριμνά για την καταστολή τέτοιων φαινομένων που βλάπτουν με το χειρότερο δυνατό τρόπο την παιδική ηλικία, το σύμβολο της αθωότητας.
            Η ενδοσχολική βία μας αφορά όλους.

                                                         Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας


                                                                   Σοφία Μαυρίδου