και υποδέχεται από εχθές, τους επισκέπτες της στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης.
Ο καθηγητής Αρτοζαχαροπλαστικής ΤΟΥ ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ κος Τάσος Αθανασιάδης,( ο μοναδικός που επιλέχθηκε από την κυρία Εκμετσίογλου δείχνοντας έτσι την εμπιστοσύνη της για την υψηλή ποιότητα των καθηγητών του ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ ) μαγείρεψε στο πλευρό της σπουδαίας Πολίτισσας, Μαρίας Εκμεκτσίογλου, για το περίπτερο της Τουρκίας.
Mε τις μυρωδιές του μοσχοκάρυδου και της μαστίχας Χίου εμπλούτισαν το παραδοσιακό φαγητό της πολίτικης κουζίνας «χουνκιάρ μπεγεντί» η τηλεοπτική μαγείρισσα και ο κος Αθανασιάδης , προσελκύοντας το ενδιαφέρον σπουδαστών , κοινού και εμπορικών επισκεπτών. Σαν συνοδευτικό γλύκισμα πρότειναν το «Ασουρέ» ένα ρευστό γλυκό. Το κοινό τους χειροκρότησε, φωτογραφήθηκε μαζί τους και γεύτηκε τις νόστιμες προτάσεις τους.
Ο τομέας Επισιτισμού – Τουρισμού του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης, έδωσε γι’ ακόμη μια φορά δυναμικό παρόν αποδεικνύοντας ότι για να πετύχει η συνταγή της γνώσης, απαραίτητο συστατικό είναι η εμπειρία και τα ερεθίσματα.