Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Δημόσια έκφραση απόψεων "Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας" σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά από τους «Αν.Ελ.»

Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε μια βουλευτική έδρα, αγνοώντας μετά τις εκλογές τους ανθρώπους που δούλεψαν γι αυτήν. Συνεπώς η από κοινού αξιοποίηση της θέσης του Ευρωβουλευτή από τις συνιστώσες του Ευρωπαϊκού Αντιμνημονιακού
Μετώπου αποτελεί ηθική , πολιτική και νομική υποχρέωση, που συνάδει με την μέχρι τώρα δημόσια παρουσία του Νότη Μαριά.
«Όποιος ευαγγελίζεται δημοκρατικές αξίες και χρηστότητα οφείλει
να τις αποδεικνύει και να τις υπερασπίζεται με τις πολιτικές πράξεις του !»
*******************************************************
Το «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας» συνέπραξε κατά τις τελευταίες Ευρωεκλογές στα πλαίσια του «Ευρωπαϊκού Αντιμνημονιακού Μετώπου» (δηλ. με τα κόμματα «Ανεξάρτητοι Έλληνες», «Άρμα Πολιτών» και «Πυρίκαυστος Ελλάδα»), με τη συμμετοχή του νόμιμου εκπροσώπου και συντονιστή του, Δικηγόρου Γιώργου Λ. Κόκκα στο Ευρωψηφοδέλτιο. Η σύμπραξη αυτή κατόρθωσε με τις προσπάθειες και το πολιτικό κύρος όλων μας να εκλέξει το Νότη Μαριά ως Ευρωβουλευτή του κοινού σχήματος.
Με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του Νότη Μαριά από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τη μη συμμετοχή του στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου του κόμματος αυτού (22-23/11/2014), δηλώνουμε τα ακόλουθα:
  1. Συμμεριζόμαστε τις αιτιάσεις του Νότη Μαριά για απαράδεκτη συμπεριφορά του Προέδρου του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, σε πολύ κρίσιμα ζητήματα κατά την προεκλογική περίοδο.
  2. Η συμπεριφορά του Πάνου Καμμένου, ο οποίος δεν τήρησε τις έγγραφες συμφωνίες μας, κυρίως για τον τρόπο προβολής, τόσο των θέσεων, όσο και των υποψηφίων, είναι η πηγή της εκλογικής αποτυχίας που καταγράφηκε. Η νοοτροπία αυτή οδήγησε στην προβολή μόνο μιας μονοδιάστατης αντίληψης για τα πολιτικά πράγματα του τόπου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, συνετέλεσε στην ισοπέδωση των μηνυμάτων που θα μπορούσε η κάθε συνιστώσα και σίγουρα το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας να εκφράσει επ΄ωφελεία όλων μας, ακυρώνοντας στην πράξη την δυναμική της δημιουργηθείσας συμμαχίας. Συνεπώς, θεωρούμε ότι ο Πάνος Καμμένος δεν νομιμοποιείται πλέον να καλεί τα κινήματα των πλατειών και τις κοχλάζουσες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας στο Συνέδριο των «Αν.Ελ.» για πολιτική συμπόρευση. Η παλαιοκομματικού τύπου συμπεριφορά, ως δήθεν ηγέτη ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων αποδεικνύεται ατελέσφορη για τις προθέσεις που εξαγγέλλει και δεν θα ανταποκριθούμε στην πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, εκτός αν γίνει δεκτή η ενωτική πρόταση για την συνδιαχείριση της Ευρωβουλευτικής έδρας από όλες τις συνιστώσες.
  3. Οι αγώνες και τα μηνύματα του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας όντας κρυστάλλινα και διαυγή, εκφράζονται από τη Συσπείρωση για Δημοκρατία και Σεισάχθεια – www.s120s.gr), όπως αναδείχτηκαν στα ΣΤ΄Κλεισθένεια τον Σεπτέμβρη και όχι από τέτοιες ευκαιριακές και προσχηματικές προσκλήσεις.
  4. Ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς θυμίζουμε ότι ουδέποτε εμφανίστηκε κατά την προεκλογική εκστρατεία, ως εκπρόσωπος 5ης συνιστώσας με το όνομα «Αντιμνημονιακοί Πολίτες». Εμφανίζεται όμως, μετά τις Ευρωεκλογές, να αποστασιοποιείται, δικαιολογημένα κατ’ εμάς, από το κόμμα «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ», αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται να θεωρεί ότι εκφράζει μόνο την οντότητα του σχήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες».
  5. Η πολιτική αντιπροσώπευση της Ευρωβουλευτικής έδρας του Νότη Μαριά οφείλει να συμπεριλαμβάνει, και δια αυτής να εκφράζονται, το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων που εργάστηκαν για την επίτευξη της. Κατόπιν αυτών, το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας καλεί το Νότη Μαριά, τους εκπροσώπους των συνιστωσών «Άρμα Πολιτών» και «Πυρίκαυστος Ελλάδα»,όσο και τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, να συγκροτήσουμε, από κοινού, ένα όργανο αμεσοδημοκρατικής διαχείρισης της πολιτικής έκφρασης του Ευρωβουλευτή του «Ευρωπαϊκού Αντιμνημονιακού Μετώπου»(ΕΑΜ), όπως εμφανίστηκε στις εκλογές, καθορίζοντας τις πολιτικές που θα εκφράζονται στην Ευρωβουλή, όπως και την ένταξη στις ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, με βάση την πλειοψηφική βούληση των συνιστωσών του ΕΑΜ, γιατί αυτόαντιπροσωπεύει ο Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή.
dimopolis_new_topbanner_ekadlogo