Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ.Καταστροφικός δικομματισμός υπαίτιος για τόν εφιάλτη τών Μνημονίων

Η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας καταδυναστεύεται από τον μεταπολιτευτικό δικομματισμό υπαίτιο για την εθνική συμφορά και καταστροφή τής υποδούλωσης της
χώρας στο τοκογλυφικό ΔΝΤ και τούς δανειστές που επιβάλλουν αποικιοκρατικούς όρους δανεισμού.
Την τελευταία σαρακονταετία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ασκούν διακυβέρνηση εγκατέστησαν πελατειακό κράτος έκαναν κομματική κατάληψη τού κράτους που νέμονται ιδιοτελώς, υπερδανείσθηκαν και υπερχρέωσαν την χώρα, συρρίκνωσαν το δημοκρατικό πολίτευμα επικίνδυνα,την δέσμευσαν χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση και εξουσιοδότηση και ευθύνονται ο καθένας τους εις ολόκληρον για το σημερινό κατάντημα. 
Τραγική ειρωνεία: η ΝΔ γιόρτασε τα 40κοστά γενέθλια της χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.
O Δικομματισμός αποδείχθηκε καταστροφικός διόλου προοδευτικός ή εκσυγχρονιστικός όπως διατείνονται οι καρεκλοθήρες Αρχηγοί τους που διαφεντεύουν τις τύχες μας ακόμη εν μέσω βαθιάς και παρατεταμένης πολύπλευρης οικονομικής κοινωνικής κρίσης που δυσκολεύει αφόρητα τον αγώνα επιβίωσης των πολιτών.
Ο  υποτελής και υποταγμένος ευρωπαϊστής μερκελιστής κατά Τσίπραν Πρωθυπουργός, με ανορθολογισμό και ξεπερασμένο πολιτικαντισμό συσκοτίζει την δυσάρεστη πραγματικότητα εκμεταλλευόμενος την  εγγενή αδυναμία τής  τριχοτομημένης Αριστεράς να κερδίσει  αυτοδύναμα επιτέλους τις εθνικές εκλογές.Ο πολίτης όμως στερείται βασικών αγαθών και χάνει κεκτημένα δεκαετιών, οδηγείται μοιραία νομοτελειακά στην φτώχεια και εξαθλίωση.
Ακόμη και σήμερα η νεοφιλελεύθερη δεξιά με  κοινοβουλευτικούς μπροστάρηδες ακροδεξιούς που υπουργοποιήθηκαν μοιράζει υποσχέσεις για έξοδο δήθεν από το ισοπεδωτικό Μνημόνιο επαιρόμενη την εποχή της παντοδυναμίας της Γερμανίδας καγκελαρίου κ. Μέρκελ, ότι χάριν σε αυτήν και το συμπράττων ΠΑΣΟΚ που συμμετέχει στην Κυβέρνηση συνεργασίας, που  πρέπει να απαξιώσουμε και να αποδοκιμάσουμε και έχουν απομακρυνθεί από τον λαό , παραμείναμε στην ευρωζώνη και αποφύγαμε την αποπομπή που μας ετοίμαζαν οι φίλοι εταίροι μας.
Όμως η παγκοσμιοποίηση που επιβλήθηκε στην χώρα και καθυπόταξε τις ηγεσίες μας και επικυριαρχία των διεθνών αγορών εξαφάνισαν την εθνική ταυτότητα και ανεξαρτησία μας είναι η πικρή αλήθεια.
Η αδυναμία μας και η πεπαλαιωμένη αντίληψη μας να υπηρετούμε ανίκανα και τελειωμένα κόμματα εξάρτησης και διαπλοκής αλλά και να συνειδητοποιήσουμε ότι ο αναχρονιστικός και καταργητέος  δικομματικός διπολισμός των συντηρητικών δεξιών και των ψευδοσοσιαλδημοκρατών ή σοσιαλιστών δηλ δύο τριών οικογενειών.η αδυναμία μας για άλμα προς τα εμπρός μας έφερε στο έσχατο αυτό σημείο εθνικής ταπείνωσης, διατηρεί,συντηρεί ακόμη στην εξουσία αυτά τα φθαρμένα κόμματα του παρελθόντος.
Αναρωτιέται κανείς εύλογα είμαστε άραγε  κατ ελάχιστον ευρωπαϊκή χώρα, αυτό ήταν λοιπόν το σκεπτικό της ίδρυσης της ενωμένης Ευρώπης.?