Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης για την έδρα των Διόσκουρων

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης το βράδυ της Δευτέρας, όταν το συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ανάκληση της παραχώρησης έκτασης για την κατασκευή γηπέδου στην περιοχή της Νέας Ζωής στην Αθλητική Ένωση Παλλινοστούντων Κατερίνης «Διόσκουροι», έκταση που είχε
παραχωρηθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Παρά τις εκκλήσεις των συμβούλων της μειοψηφίας να αποσυρθεί το θέμα ωσότου βρεθεί νέο γήπεδο και την ένταση που δημιούργησαν οι παρευρισκόμενοι φίλοι και μέλη της ομάδας, η διοίκηση προχώρησε στην ανάκληση της παραχώρησης, αφήνοντας την ομάδα χωρίς έδρα.
Η συζήτηση του θέματος χαρακτηρίστηκε και από τους υπαινιγμούς του προέδρου της ομάδας και δημοτικού συμβούλου Γιώργου Κοκκαβίδη, που υποστήριξε ότι υπήρξε πολιτική πίεση από τον δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη να τον στηρίξει προεκλογικά, υπονοόντας ότι η ανάκληση της παραχώρησης γίνεται για αυτούς τους λόγους. Ο δήμαρχος απάντησε ότι ποτέ δεν υπήρξε καμία συναλλαγή και καμία συνάντηση με τον δημοτικό σύμβουλου, ούτε μέσω τρίτων.
Γιώργος Κοκκαβίδης: «Η απόφαση χρησιμοποιήθηκε από το δήμαρχο ως μοχλός πίεσης για να τον στηρίξω στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση»
Το θέμα εισηγήθηκε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Κατερίνης Βαλάντης Θεοδώρου, ο οποίος ανέφερε ότι μετά από συλλογή υπογραφών 368 κατοίκων της περιοχής της επέκτασης Ευαγγελικών, αποφασίστηκε να προχωρήσει μια διαβούλευση με το σωματείο και τους κατοίκους της περιοχής για να βρεθεί η καλύτερη λύση.
Ο κ. Θεοδώρου είπε ότι ο χώρος δεν πληροί τις προδιαγραφές για να κατασκευαστεί αθλητικός χώρος, ώστε να μη δημιουργεί όχληση στους κατοίκους της περιοχής. Ο λόγος για τον οποίο το  θέμα δεν ήρθε τόσο καιρό στη συνεδρίαση ήταν για να μην δεσμεύσει το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο το σημερινό με μία απόφαση και να ξεκινήσει η διαβούλευση με τη νέα σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου
Στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Κοκκαβίδης είπε ότι ενώ το 2006, παραχωρήθηκε από τη διοίκηση Αμοιρίδη χώρος στο Β Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης, από το 2007 που ανέλαβε η διοίκηση Χιονίδη, η ομάδα έμεινε χωρίς έδρα και κάθε Σαββατοκύριακο η ομάδα αναζητούσε γήπεδο.
Ο κ. Κοκκαβίδης υποστήριξε ότι στις εκλογές της ΕΠΣ Πιερίας η ομάδα στήριξε τον νυν πρόεδρο Δημήτρη Ελευθεριάδη, τον οποίο όπως είπε στήριξε και ο νυν δήμαρχος, και μετά από αυτό προχώρησε η διαδικασία της παραχώρησης της έκτασης και έγινε και η απόφαση το δημοτικού συμβουλίου. «Δυστυχώς ποτέ δεν υλοποιήθηκε αυτή η απόφαση και χρησιμοποιήθηκε από το δήμαρχο ως μοχλός πίεσης για να τον στηρίξω στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Μέσα σε όλα αυτά ο δήμαρχος για να μην δυσαρεστήσει προεκλογικά τις δύο πλευρές έκανε ένα ραντεβού χωρίς κανένα αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοκκαβίδης.
Για την απόφαση ανάκληση της παραχώρησης ο κ. Κοκκαβίδης είπε ότι «βάζει ταφόπλακα στο μέλλον της ομάδας και την οδηγεί σε διάλυση».
Μετά την εισήγηση του Γιώργου Κοκκαβίδη, ο επικεφαλής του Άλλου Δρόμου Χρήστος Γιαννούλης ζήτησε να απαντηθεί από το δήμαρχο αν η ισχύει η καταγγελία του δημοτικού συμβούλου. «Πρέπει να απαντηθεί αυτό που κατήγγειλε ο κ. Κοκκαβίδης ότι η εξέλιξη αυτή είναι λόγω της άρνησής του να στηρίξει εκλογικά το συνδυασμό του δημάρχου. Αυτό βέβαια είναι πολύ σοβαρή καταγγελία. Αν  ισχύει πρέπει να απαντηθεί . Αν δεν ισχύει πρέπει να αποσυρθεί», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η ανάκληση της παραχώρησης δεν πρέπει να είναι μια τιμωρητική πράξη.
Σάββας Χιονίδης: «Ποτέ δεν έγινε οποιαδήποτε επαφή ή προσέγγιση με τον συγκεκριμένο κύριο»
«Ακούγονται πράγματα που βρίσκονται στη φαντασία ορισμένων ανθρώπων που θέλουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ποτέ δεν έγινε οποιαδήποτε επαφή ή προσέγγιση με τον συγκεκριμένο κύριο, πότε προσωπικά, ούτε ενδιαμέσως με τρίτο πρόσωπο. Ποτέ δεν πιέστηκε κανείς για να συμμετέχει. Εξάλλου πιεζόμασταν από ανθρώπους για να συμμετέχουν στο συνδυασμό μας. Αυτό είναι ξεκάθαρο», απάντησε ο δήμαρχος στους υπαινιγμούς του κ. Κοκκαβίδη.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ