Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Τιμήθηκε η Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα στην Κατερίνη

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Κατερίνης οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα. Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 τελέστηκε
επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως μετά τη Θεία Λειτουργία.


Στην επιτακτική ανάγκη για ιστορική μνήμη, γνώση της ιστορίας και διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας,  αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, που  εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, επισημαίνοντας ότι οι σπουδαίοι Μακεδονομάχοι κατατάσσονται στην ίδια σειρά με τους αγωνιστές του 1821 και τους ήρωες των Βαλκανικών Πολέμων.

Ακολούθως, στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από το Γενικό  Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Παναγιώτη Κοκκόρη,  που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, τη Βουλευτή Ν.Πιερίας, κ. Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, που εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, τον Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Π.Ε Πιερίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον  Αστυνομικό Δ/ντή Π.Ε Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής, από εκπρόσωπο της ΝΟΔΕ, της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ν.Πιερίας, του Συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας "ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ" και του Αθλητικού Μορφωτικού  Σωματείου ΄΄SPORTLAND ΝΙΚΗΡΟΦΟΣ΄΄.