Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο από Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα για διάφορα αδικήματα
Στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού με σκοπό την αντιμετώπιση
διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, καθώς και την εξακρίβωση του νόμιμου της διαμονής, αλλοδαπών υπηκόων στη χώρα μας, συνεχίστηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, οι εντατικοί έλεγχοι στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (πλην του νομού Θεσσαλονίκης).
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα για – κατά περίπτωση – καταδικαστικές αποφάσεις, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, κλοπή, κ.α.
Ειδικότερα:
  • από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, συνελήφθη στην Έδεσσα, ένας 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν οχτώ αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 82 μηνών, 10 ημερών και χρηματική ποινή 12.150 ευρώ, για ακάλυπτες επιταγές και παράβαση του Κ.Ο.Κ..
  • από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, συνελήφθη σε χωριό των Σερρών, ένας 61χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
o πέντε συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 55 γραμμαρίων και
o ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 160 εκατοστών.
  • από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πολυκάστρου Κιλκίς, συνελήφθησαν στο Λιμνότοπο Κιλκίς, ένας 74χρονος ημεδαπός και ένας 38χρονος υπήκοος Ρουμανίας, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, διότι αφαίρεσαν 12 κουλούρες συρματοπλέγματος μήκους 7 μέτρων έκαστη, από την περίφραξη ασφαλείας της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Ευζώνων. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια εταιρεία.
  • από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, συνελήφθη στον Προμαχώνα, ένας 48χρονος ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα φαρμακευτικών δισκίων, χωρίς ιατρική συνταγή.
  • από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παραβίαση περιορισμών διαμονής, ενώ από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και διέμενε παράνομα στην ελληνική επικράτεια .
  • από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Πέλλας και Κιλκίς, συνελήφθησαν τρία άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.
  • από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς συνελήφθη ένα άτομο για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.
Σε βάρος του μη νόμιμου μετανάστη θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπον αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.