Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων για κλοπές στην Κεντρική Μακεδονία

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, κατά το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις για κλοπές από αστυνομικούς των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας.
Ειδικότερα:

  • Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 03.09.2014 στις Σέρρες, δύο ημεδαπές ηλικίας 12 και 11 ετών, διότι αφαίρεσαν μία τηλεόραση, η οποία βρισκόταν έξω από το κατάστημα 31χρονου, πλην όμως έγιναν αντιληπτές και συνελήφθησαν. Η τηλεόραση παρελήφθη από το νόμιμο κάτοχο της. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.
  • Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της 03.09.2014 στη Χαλκιδική, 50χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι αφαίρεσε είδη από κατάστημα εμπορίας τροφίμων ( Super Market ), πλην όμως έγινε αντιληπτός και συνελήφθη. Σε αστυνομικό έλεγχο του προαναφερόμενου βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα προϊόντα τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη νόμιμη κάτοχο τους. Επιπλέον, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου, όπου επέβαινε ο προαναφερόμενος, βρέθηκαν επιπλέον διάφορα είδη, τη νόμιμη κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου.
  • Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες της 03.09.2014 στη Βέροια Ημαθίας, 47χρονος υπήκοος Ρουμανίας, διότι νωρίτερα την ίδια ημέρα, αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο 32χρονου υπηκόου Αλβανίας. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.