Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ 1,3: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ
2η πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο μέτρο 1.3 «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ  ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ  ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ»

Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2335/Β΄/29.08.2014 η δεύτερη
πρόσκληση για υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων σε αλιευτικά σκάφη που δύνανται να ενταχθούν για ενίσχυση – χρηματοδότηση στο μέτρο 1.3 «Επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών και επιλεκτικότητα των αλιευτικών εργαλείων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013.
Σκοπός του Μέτρου 1.3 είναι: η βελτίωση ασφάλειας επί του σκάφους, η βελτίωση συνθηκών εργασίας, η βελτίωση υγιεινής και ποιότητας των προϊόντων, η βελτίωση ενεργειακής αποδοτικότητας, η βελτίωση της επιλεκτικότητας, η αντικατάσταση κινητήρα, αντικατάσταση αλιευτικών εργαλείων και άλλες επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών.
Δε χορηγείται ενίσχυση για την κατασκευή αλιευτικών σκαφών ή για την αύξηση των χώρων αποθήκευσης των αλιευμάτων.
Δικαιούχοι είναι επαγγελματίες αλιείς με ενεργό αλιευτικό σκάφος (αλιευτική άδεια σε ισχύ και εγγεγραμμένο σε ΕΑΜ και ΚΑΜ), που δεν έχει χρονική δέσμευση από προηγούμενη χρηματοδότηση των ίδιων εργασιών, με εξαίρεση την αντικατάσταση των αλιευτικών εργαλείων.
          Ο ελάχιστος προϋπολογισμός των πράξεων είναι 3.000 , με εξαίρεση τις αιτήσεις που αφορούν την αντικατάσταση των αλιευτικών εργαλείων, για τις οποίες δεν τίθεται ελάχιστος προϋπολογισμός.
          Για σκάφη της παράκτιας αλιείας το ποσοστό ενίσχυσης των επιλέξιμων δαπανών για όλες τις δράσεις ανέρχεται στο 60%, πλην της αντικατάστασης  κινητήρα που είναι  40%. 
        Η Ιδιωτική Συμμετοχή μπορεί να αποτελείται από Ίδια Κεφάλαια ή/και Τραπεζικό Δανεισμό. Σε κάθε περίπτωση, τα  Ίδια μη Δανειακά Κεφάλαια δε  μπορεί να είναι σε ποσοστό μικρότερο του 5% του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού του έργου.
Οι αιτήσεις με το σχετικό φάκελο ενίσχυσης της Πράξης υποβάλλονται στο Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας  Πιερίας  το αργότερο μέχρι 31.10.2014.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αλιείας της Περιφερικής Ενότητας Πιερίας στα τηλέφωνα 2351351140 & -141.
                                          
                                                                                       Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
                                                                                                                  


                                                                                        ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΚΙΤΣΙΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ