Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν λύνει το πρόβλημα η αύξηση της προκαταβολής που πρότεινε η ΕΒΖ λένε οι παραγωγοί που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο εργοστάσιο του Πλατέως

Εκτός χωραφιών βρίσκονται ακόμα οι τευτλοπαραγωγοί αφού η νέα πρόταση της διοίκησης της ΕΒΖ, για διπλασιασμό της προκαταβολής - σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν - δίνει μερική λύση στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τόσο οι μηχανάτορες όσο και οι
τευτλοπαραγωγοί. Ειδικότερα σύμφωνα με όσα μας έκανε γνωστά ο πρόεδρος του σωματείου τευτλοπαραγωγών και τευτλοεξαγωγέων της Κ. Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης: «η μόνη απάντηση της Διοίκησης της ΕΒΖ ήταν να μας κάνει την προκαταβολή των 500 ευρώ 1.000 για τις μηχανές με δύο σειρές εξαγωγής τεύτλων, αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα».

Και πρόσθεσε: «Εξηγήσαμε ότι αυτό που θέλουμε ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε την δουλειά μας είναι να μας τοκίσουν τα λεφτά που θα μας δανείσουν με υποθήκη την καλλιέργεια μας η οποία θα περάσει από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Οπότε η βιομηχανία έχει ούτως ή άλλως διασφαλίζει αυτόματα τα λεφτά αυτά που ζητάμε. Ωστόσο δεν πήραμε καμία απάντηση και σήμερα πραγματοποιούμε ειρηνική διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου του Πλατέως. Στην συνέχεια θα συνεδριάσουμε οι αγροτικοί σύλλογοι ώστε να λάβουμε απόφαση αν θα ξεκινήσουμε την συγκομιδή ή όχι».

Οι παραγωγοί επίσης ζητούν από το ΥπΑΑΤ να λάβουν επιτέλους μια απάντηση για την ημέρα πληρωμής της Ολοκληρωμένης Διαχείριση την οποία όπως μας αναφέρουν αναμένουν από τον περασμένο Ιούλιο.

http://www.agrotypos.gr