Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Αδειάζοντας την κλεψύδρα της ελπίδας για εθνική συναίνεση

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ
11/09/2014
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Οι δύο ψηφοφορίες που έγιναν προχθές στη Βουλή, στην Ολομέλεια με τρεις ονομαστικές και στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, για δύο εντελώς διαφορετικά θέματα, δείχνουν ότι κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης διαφωνούν επειδή πρέπει οπωσδήποτε να διαφωνήσουν.

Και πως οι παράδοξες κοινοβουλευτικές συμπράξεις καλά κρατούν – άλλωστε, για άλλη μια φορά οι δηλώσεις αυτών των κομμάτων ήσαν τόσο πανομοιότυπες, που και πάλι δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις ποιος έλεγε τι.

Οι ονομαστικές ψηφοφορίες αφορούσαν στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

«Ναι» και στα τρία άρθρα ψήφισαν η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και κάποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Ειδικά όσον αφορά στο δεύτερο άρθρο, που αφορά στην κακόβουλη άρνηση των
γενοκτονιών που έχει αναγνωρίσει η Ελληνική Βουλή, η ονομαστική ψηφοφορία διεξήχθη κατόπιν προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της Χ.Α.!

Και όπως ήταν αναμενόμενο, οι «συμπράττοντες» (μαζί με τους ΑΝ.ΕΛ και το ΚΚΕ, για διαφορετικούς, βέβαια, λόγους το τελευταίο) ψήφισαν κατά της τροπολογίας – κατά δηλαδή της αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Και όσον αφορά στο τρίτο άρθρο, το σχετικό με τις διώξεις των παραπάνω αδικημάτων, η ονομαστική ψηφοφορία έγινε μετά από πρόταση της Χ.Α. – και έσπευσαν να ψηφίσουν οι υπόλοιποι.

Την ίδια μέρα, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, συζητήθηκαν και κυρώθηκαν οι τρεις συμβάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τη διεξαγωγή ερευνών και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Κατάκολο, τα Ιωάννινα και τον Πατραϊκό Κόλπο.

Αν και αντιλαμβάνεται κανείς πόσο μεγάλη σημασία θα είχε η ομόφωνη κύρωση των συμβάσεων στην Ολομέλεια, διότι με αυτές η Ελλάδα ασκεί τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα, εφαρμόζοντας στην πράξη την ΑΟΖ...

Αν και όλοι γνωρίζουν ότι τα χρήματα από τους υδρογονάνθρακες θα διοχετευτούν στο ασφαλιστικό μας σύστημα, μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης των Γενεών...

Αν και όλοι αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξουν στο μέλλον της πατρίδας μας αυτά τα κοιτάσματα…

Το τι ακούστηκε δεν λέγεται:
Ότι είναι προϊόντα εξωθεσμικών επιτροπών (ΣΥΡΙΖΑ).
Ότι είναι υπέρ των εργολάβων (ΑΝ.ΕΛ)

Ότι είναι αποικιοκρατικές (Χ.Α)
Ότι παραδίδεται η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε μια χούφτα πολυεθνικών (ΚΚΕ).
Συγγνώμη, αλλά αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε όσον αφορά στις Γενοκτονίες και αν πιστεύουμε πως είμαστε σε θέση να βγάλουμε μόνοι μας τα πετρέλαια, τότε μάλλον αδειάζει η κλεψύδρα της ελπίδας για την εθνική συναίνεση…