Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ξεκινά η επένδυση ομογενών επιχειρηματιών για το Skotina Resort

Με 16 εκατ. αρχίζει η υλοποίηση του σχεδίου τριών ομογενών επιχειρηματιών για την αξιοποίηση του Κτήματος Σκάλα Σκοτίνας
της Άννης Καρολίδου

Έτοιμοι να ξεκινήσουν το μεγάλο project αξιοποίησης του Kτήματος Σκάλα Σκοτίνας, είναι οι τρεις Έλληνες επιχειρηματίες της Αμερικής, Γιώργος Σπυριδόπουλος, Χρήστος Χιονίδης και Γιώργος Δεληγιαννίδης, με την έγκριση της α' φάσης του επενδυτικού τους σχεδίου.
Το αφημένο, μέχρι χθες, στην εγκατάλειψη παλιό κάμπινγκ του ΕΟΤ στη Σκοτίνα, θα μετατραπεί στο Skotina Resort, σε ένα σύγχρονο τουριστικό συγκρότημα που θα διαθέτει εκτός από κάμπινγκ, σύγχρονα μπανγκαλόους, ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο, μαρίνα σκαφών, χώρους αθλοπαιδιών και...πολλά ακόμη.
Το πρώτο βήμα για την αξιοποίηση αυτής της μεγάλης έκτασης των 427 στρεμμάτων, που στα τέλη Ιουνίου 2013 παραχώρησε για 60 χρόνια η ΕΤΑΔ στη Skotina Resort AE, θα γίνει με υλοποίηση επένδυσης 16,3 εκατ. ευρώ, που εντάχθηκε στον αναπτυξιακό ( ν. 3908) και επιδοτείται με 8,152 εκατ. ευρώ.
«Η πρώτη φάση της επένδυσης, περιλαμβάνει την αντικατάσταση των δικτύων, την αποκατάσταση του εσωτερικού οδικού δικτύου και των προσβάσεων στη παραλία, την εσωτερική διαμόρφωση του χώρου του κάμπινγκ που οπωσδήποτε θα λειτουργήσει για την ερχόμενη θερινή σεζόν. Επίσης, θα ανακαινισθούν ριζικά τα 31 μπανγκαλόους και θα μεγαλώσουν οι χώροι τους έτσι ώστε να γίνουν κατηγορίας 5 αστέρων, ενώ θα ανακαινισθούν και τα κτήρια που στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν σαν τραπεζαρία, μαγειρεία, σούπερ μάρκετ κλπ», εξήγησε στη Voria.gr ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της Skotina Resort AEΓ. Σπυριδόπουλος.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ