Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Μετατέθηκε για σήμερα 10 Ιούλιου η μήνυση κατά του ΕΛΓΑ

Μετά τη συνάντηση στη Βάθη πάει για 10 Ιούλιου η μήνυση κατά του ΕΛΓΑ

Λιάμης Λεωνίδας

Για την Πέμπτη 10 Ιουλίου, μετατέθηκε ο χρόνος υποβολής της μήνυσης, κατά του
ΕΛΓΑ και της διοίκησης του Ασφαλιστικού Φορέα, από την κοινοπραξία των ομάδων παραγωγών νομού Ημαθίας και την Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ), για τη μη έγκαιρη εφαρμογή του προγράμματος εναέριας χαλαζικής προστασίας και των ζημιών που προκλήθηκαν από αυτή την ολιγωρία στη φετινή παραγωγή ροδάκινων.
Όπως μας επεσήμανε ο κ. Χρήστος Γιαννακάκης, ο οποίος ηγείται της κοινοπραξίας των ομάδων παραγωγών, το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς έχει συνταχθεί από το νομικό γραφείο, που ανάλαβε την υπόθεση για λογαριασμό των παραγωγών και της ΕΚΕ και πλέον μένει να κλείσει και το διαδικαστικό της κατάθεσής της.
«Ό,τι υποσχεθήκαμε το πράττουμε», είπε ο κ. Γιαννακάκης και εξήγησε πως «είχαμε προγραμματίσει να καταθέσουμε τη μήνυση την Τρίτη 8 Ιουλίου, όμως μια μέρα πριν ήμασταν στην Αθήνα, σε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και για το λόγο αυτό οδηγηθήκαμε στη μικρή αυτή χρονική αναβολή».
Θυμίζουμε ότι οι παραγωγοί και οι κονσερβοποιίες καταλογίζουν ευθύνες στον ΕΛΓΑ και στη διοίκησή του, για καθυστερημένη ενεργοποίηση του προγράμματος εναέριας χαλαζικής προστασίας, με συνέπεια, από τις χαλαζοπτώσεις που έπληξαν τον κάμπο της Ημαθίας, το προηγούμενο διάστημα, να προκληθούν μεγάλες ζημιές στην παραγωγή ροδάκινων.