Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΧΩΡΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
 Στην ολοκλήρωση του φέροντος οργανισμού και στην τοποθέτηση τμήματος της μεταλλικής στέγης του κτιρίου επικεντρώνονται κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο, οι εργασίες ανέγερσης Θεάτρου και Χώρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου
Κατερίνης, στον ελεύθερο χώρο ανατολικά των ΚΤΕΛ. 
Παράλληλα, εξελίσσονται  οι εργασίες τοιχοποιίας, καθώς και αυτές που αφορούν τις υποδομές στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του έργου.

Σάββας Χιονίδης: «Επενδύουμε στην ανάπτυξη του Πολιτισμού & της Παιδείας του τόπου μας»
Αναφερόμενος στο έργο ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να δώσει πνοή στην πολιτιστική ζωή του τόπου. Ένας χώρος υψηλών προδιαγραφών, ο οποίος θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή», ενώ όπως υπογραμμίζει «στον Δήμο Κατερίνης συνεχίζουμε να επενδύουμε και να έχουμε σε πρώτη προτεραιότητα τον Πολιτισμό και την Παιδεία, που συναποτελούν, τα σημαντικότερα κεφάλαια του κάθε τόπου».
Το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης, που προέρχεται σε ποσοστό 100% από το ΕΣΠΑ, φτάνει τα 7.750.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2015.



ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το κτίριο αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα (ισόγειο, εξώστης και όροφος), καθώς και υπόγεια. Η συνολική επιφάνεια του είναι 4.700 τ.μ., ενώ η χωρητικότητα του θεάτρου 488 θεατές. Η στάθμη του ισογείου φιλοξενεί την αίθουσα του θεάτρου, το χώρο της εισόδου καθώς και βοηθητικές εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης του θεάτρου.


Η στάθμη του εξώστη έχει ένα διάδρομο για την κυκλοφορία των ατόμων από την αίθουσα, τουαλέτες και γραφεία, ενώ το επίπεδο του ορόφου περιλαμβάνει γραφεία, χώρους μεταφραστών και δημοσιογράφων.
Οι υπόγειοι χώροι του κτηρίου φιλοξενούν τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του κτηρίου, αποθηκευτικούς, καθώς και βοηθητικούς χώρους σκηνής. Η μελέτη του ήχου έγινε με όλες τις υψηλές προδιαγραφές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.