Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ν. Μαριάς: «Ο Γιούνκερ κάρφωσε Καραμανλή και Παπανδρέου και ομολόγησε ότι το ελληνικό χρέος είναι επονείδιστο και παράνομο»

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Βουλευτικό Γραφείο Νότη Μαριά
O Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε συζητήσει και ενημερώσει, πριν από τον Μάιο του 2010,   τους Έλληνες  Πρωθυπουργούς και αρκετούς υπουργούς Οικονομικών ότι η Ελλάδα θα
αντιμετώπιζε μεγάλη δημοσιονομική κρίση!
Αυτή την αποκάλυψη - ομολογία, που δημιουργεί νέα σοβαρά δεδομένα, έκανε για πρώτη  φορά ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ απαντώντας στον Αντιπρόεδρο των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών (ECR) και Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά κατά τις επαφές με τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει της εκλογής του νέου προέδρου της Κομισιόν την ερχόμενη εβδομάδα.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, χθες Τρίτη, με  τους ευρωβουλευτές του ECR και απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις του κ. Μαριά, ο κ. Γιούνκερ επιβεβαίωσε κατ΄ αρχάς παλαιότερη δήλωση του ότι γνώριζε την επερχόμενη δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα αφού συζητούσε για το πρόβλημα αυτό με τους Γερμανούς, τους Γάλλους, τον Τρισέτ της ΕΚΤ και με την Επιτροπή ενώ ταυτόχρονα γνώριζε πως Γερμανία και Γαλλία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους στην Ελλάδα αλλά δεν μπορούσε να το πει δημόσια.
Στην ερώτηση του κ. Μαριά γιατί εφόσον το  γνώριζε το Eurogroup, του οποίου ήταν πρόεδρος από το 2005,  δεν έκανε τίποτε και άφηνε να υπερχρεώνεται ο ελληνικός λαός προκειμένου να κερδίζουν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, πρόβαλε τη δικαιολογία ότι θα δημιουργείτο μεγάλο πρόβλημα στην ελληνική οικονομία.
Στο σημείο αυτό ο κ. Γιούνκερ έκανε την αποκάλυψη ότι πριν από τις δημόσιες δηλώσεις του για το ελληνικό χρέος τον Μάιο του 2010, είχε επιστήσει την προσοχή στους Έλληνες Πρωθυπουργούς και υπουργούς Οικονομικών.

Ύστερα από αυτή την παραδοχή, ο κ. Μαριάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μιλώντας στον πληθυντικό για Πρωθυπουργούς και υπουργούς Οικονομικών ο  κ. Γιούνκερ είναι φανερό σε ποιους αναφέρεται: Στον κ. Καραμανλή και τους υπουργούς του Παπαθανασίου και ενδεχομένως Αλογοσκούφη αλλά και στο δίδυμο Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου που ακολούθησε.
Είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται κάτι τέτοιο και συνιστά μείζον θέμα με πολλές προεκτάσεις.  Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου συζητούσε κρυφά και με τον Στρος Καν του ΔΝΤ.
Επομένως όλοι γνώριζαν, είχαν ενημερωθεί, ο κ. Παπανδρέου αλλά και η ηγεσία της ΝΔ. Όμως στον ελληνικό λαό  έλεγαν άλλα. Δηλαδή ο πρώτος που είχε το δικαίωμα να γνωρίζει τι συμβαίνει, ο ελληνικός λαός, ήταν ο τελευταίος που το έμαθε και συνεχίζει να υφίσταται ακόμη τις συνέπειες.
Πέραν αυτού, εφόσον ο Γιούνκερ, οι ευρωπαϊκές και οι ελληνικές αρχές δεν έκαναν τίποτα αν και γνώριζαν ότι υπερχρεώνεται η πατρίδα μας προκειμένου να συνεχίσουν να κερδίζουν Γερμανοί και Γάλλοι, αποδεικνύεται καθαρά πλέον ότι το χρέος είναι επονείδιστο και παράνομο. Κι αυτό είναι πολύ κρίσιμο στοιχείο για τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν πλέον οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις.
Κατά τα λοιπά, τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνει τώρα ο κ. Γιούνκερ για τη Ελλάδα δεν πείθουν κανέναν».

 (Δηλώσεις Μαριά στον Realfm: