Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Εκτεταμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής

Ελέγχθηκαν συνολικά τετρακόσια δεκαπέντε (415) άτομα και τριακόσια πενήντα εννέα (359) οχήματα

Συνελήφθησαν είκοσι πέντε (25) άτομα για διάφορα αδικήματα και βεβαιώθηκαν εξήντα εννέα (69) παραβάσεις της φορολογικής, της υγειονομικής και της ασφαλιστικής νομοθεσίας σε διάφορα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και λοιπές παραβάσεις στο πλαίσιο γενικότερων ελέγχων
Στην αστυνομική επιχείρηση διακλαδικού χαρακτήρα συμμετείχαν αστυνομικοί διαφόρων Αστυνομικών Υπηρεσιών της Χαλκιδικής και της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας
Εκτεταμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια του τριημέρου (20-22.06.2014), από αστυνομικούς σε διάφορες περιοχές της Κασσανδρείας Χαλκιδικής.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε τετρακόσια δεκαπέντε (415) άτομα, καθώς και σε τριακόσια πενήντα εννέα (359) οχήματα.
Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, έλεγχοι για την πάταξη του παραεμπορίου, τροχονομικοί έλεγχοι και γενικότεροι έλεγχοι στην περιοχή της χερσονήσου της Κασσανδρείας Χαλκιδικής ευρύτερα.
Στην αστυνομική επιχείρηση διακλαδικού χαρακτήρα διατέθηκαν αστυνομικοί από τις κατά τόπον αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, καθώς και της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, υπό την εποπτεία του Αστυνομικού Διευθυντή Τάξης Χαλκιδικής.
Ειδικότερα, στην ευρύτερη περιοχή της χερσονήσου της Κασσανδρείας Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκαν μεικτοί αστυνομικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και γενικότεροι αστυνομικοί έλεγχοι από τις προαναφερόμενες Υπηρεσίες, όπου διαπιστώθηκε πλήθος παραβάσεων της φορολογικής, της υγειονομικής και της ασφαλιστικής νομοθεσίας και άλλες παραβάσεις. Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν:
  • τέσσερις (4) διοικητικές φορολογικές παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων,
  • τρεις (3) διοικητικές παραβάσεις για μη καταχώρηση προσωπικού στο Ι.Κ.Α.,
  • οκτώ (8) παραβάσεις για στέρηση άδειας μουσικών οργάνων,
  • τρεις (3) παραβάσεις για παράβασης της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας (Α.Ε.Π.Ι.),
  • μία (1) παράβαση για κατάληψη αιγιαλού χωρίς άδεια και
  • πενήντα (50) παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., εκ των οποίων οκτώ (8) παραβάσεις για μέθη, ενώ αφαιρέθηκαν συνολικά επτά (7) άδειες ικανότητας οδήγησης.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικοί έλεγχοι, όπου διαπιστώθηκαν διάφορες παραβάσεις και εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν:
  • τέσσερις (4) συλλήψεις για φοροδιαφυγή,
  • μία (1) σύλληψη για αντίσταση, εξύβριση, απειλή και κακόβουλη βλασφημία σε βάρος κλιμακίου της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας,
  • δύο (2) συλλήψεις για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος,
  • τέσσερις (4) συλλήψεις για διατάραξη κοινής ησυχίας κατόπιν ηχομέτρησης,
  • πέντε (5) συλλήψεις για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια, εκ των οποίων μία περίπτωση και για κατάληψη αιγιαλού χωρίς άδεια,
  • δύο (2) συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης,
  • τέσσερις (4) συλλήψεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και
  • μία (1) σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των ελέγχων, συνελήφθησαν ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας ως φυγόποινος και ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας διότι παρέμενε παράνομα στην ελληνική επικράτεια.
Για όλες τις περιπτώσεις θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.