Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΓΑΝΟΧΩΡΑΣ (ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ)

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
 Ολοκληρώνονται εντός των ημερών το σύνολο των εργασιών τοιχοποιίας στο υπό ανέγερση Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο στην Τοπική Κοινότητα Γανόχωρας του Δήμου Κατερίνης.


Παράλληλα κατασκευάζεται η περίφραξη, ενώ είναι σε εξέλιξη οι εργασίες που αφορούν τις  υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις (υποδομές). Τις αμέσως προσεχείς ημέρες οι εργασίες θα επικεντρωθούν στη θερμοπρόσοψη, στην στεγάνωση των δωμάτων και στα επιχρίσματα.


Σάββας Χιονίδης: «Ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και στην ζωή για τα άτομα με αναπηρίες»

«Ως κοινωνία οφείλουμε να εξασφαλίσουμε για τα άτομα με αναπηρία ένα ικανοποιητικό επίπεδο που συνοψίζεται στις ίσες ευκαιρίες τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην ίδια τη ζωή» σημειώνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος καθημερινά επιβλέπει προσωπικά  την πορεία εκτέλεσης των εργασιών.

Το ειδικά κατασκευασμένο σύγχρονο σχολικό κτίριο, προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες μαθητών με αναπηρίες, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2015. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 4.565.000 ευρώ με Φ.Π.Α. και χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το ΕΣΠΑ.

Ο σχεδιασμός του  έργου περιλαμβάνει την κατασκευή τριώροφου κτιρίου, συνολικής επιφάνειας 2.424 τετρ. μ. και επιφάνεια κάλυψης του διδακτηρίου 1.136 τετρ. μ. Το κτίριο θα διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, έξι αίθουσες διδασκαλίας και νηπιαγωγείων, γραφεία εκπαιδευτικών και κοινωνικής λειτουργού και ειδικό χώρο φαγητού. Επίσης, χώρους για εργαστήρια, εργοθεραπευτή, ψυχολόγο και λογοθεραπευτή κ.ο.κ.