Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Η αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ χρειάζεται κυβερνητικό βουλευτή?

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Β.ΝΟΥΛΕΖΑ
Χρειάζεται αλήθεια παρέμβαση κυβερνητικού βουλευτή για την άμεση καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν σε καπνοκαλλιέργειες ή οπωροφόρα ή σιτηρά, ώστε ο ΕΛΓΑ ως καθ ύλην αρμόδιος και υποχρεωμένος   να επισπεύσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την άμεση αποζημίωση των αγροτών που υπέστησαν

 εκτεταμένες,σημαντικές ζημίες από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα και την ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε πολλές περιοχές της Πιερίας? 
Νομίζω  η έκταση της ζημίας που προκλήθηκε από την χαλαζόπτωση μπορούσε να ευαισθητοποιήσει άμεσα το ίδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης· η Πιερία συμβάλλει τα μέγιστα στην αγροτική οικονομία.
Όμως δεν εκπροσωπείται στην Κυβέρνηση με έναν Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τα τελευταία σαράντα χρόνια μεταπολιτευτικά  και αρκετοί αγρότες αγνοούν την νέα ΚΑΠ και τι αποφασίζει η Ε.Ε. για το μέλλον τους.
Μία κοινή σύσκεψη υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Πιερίας των αρμοδίων παραγόντων, των εκπροσώπων των αγροτών και των βουλευτών θα βοηθούσε στην συλλογική,αποτελεσματικότερη  αντιμετώπιση του θέματος όταν ανακύπτει.
Διάβασα  στα  media μάλλον έκπληκτος,και διαφωνώ με το ευκαιριακό ενδιαφέρον,  τρεις ξεχωριστές ανακοινώσεις βουλευτών της ΝΔ της αγροτικής  Πιερίας για τις μεμονωμένες πρωτοβουλίες και  ενέργειες τους, του καθενός από αυτούς  για το αυτό ζήτημα,δηλ. για να ενεργοποιηθεί ο ΕΛΓΑ, πλην τού Κ.Κουκοδήμου· τριχοτομημένη πραγματικά η ΝΔ σε ένα απλό θέμα, εγωκεντρική, ιδιοτελής αυτοπροβολή και παλαιοκομματική  ψηφοθηρία με πλούσιο φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύεται ευρύτατα, ενώ αυτό που είναι μείζον είναι να απλουστευτούν, να απλοποιηθούν με βάση τα ισχύοντα στην Ε.Ε. οι διαδικασίες ώστε οι πληττόμενου κάθε φορά  αγρότες από έντονα καιρικά φαινόμενα να αποζημιώνονται χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.
B.NOYΛΕΖΑΣ.