Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ : "Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε μέχρι να λάμψει η αλήθεια" Φωτιά και λάβρα η σύγχρονη ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ για Δικαιοσύνη και "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ : "Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε μέχρι να λάμψει η αλήθεια" Φωτιά και λάβρα η σύγχρονη ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ για Δικαιοσύνη και "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"
Φωτιά και λαύρα η σύγχρονη Μπουμπουλίνα, ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ,  αποκαλύπτει μέσα από μια δήλωσή της που απέστειλε στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, τον ρόλο της εφημερίδας "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" και την στάση του εισαγγελέα Κούτρα, ο οποίος υιοθέτησε το ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΟ ΠΟΡΙΣΜΑ της ανακριτριας Ελένης Πεδιαδίτη, που  αθωώνει τον Γιώργο Παπανδερέου, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ανδρέα Γεωργίου, για τη διόγκωση του χρέους, που είχε ως αποτέλεσμα την ένταξη της Ελλάδας στο Μνημόνιο.

Η δήλωσή της είναι καταπέλτης, ενώ καθιστά σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, πως Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ.

Πόπη Σουφλή

Προκειμένου να μας βλάψει, η Τρόικα γίνεται πολύ εφευρετική:
μέχρι και καραγκιοζλίδικες «Δηλώσεις Μετανοίας» επινοεί,

αλλά δυστυχώς μας χορεύει στο ταψί και δεν μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς παρά να χορέψουμε, αλλά πάνω στο χορό βρίσκουμε την ευκαιρία να την λακτίσουμε, και πού ξέρετε, μπορεί το λάκτισμα κάποια φορά να είναι πολύ, μα πολύ… αποτελεσματικό. ..


Μου άρεσε αυτό που είπε ο έγκριτος συνταγματολόγος, κ. Γ. Κατρούγκαλος, στα πλαίσια συνέντευξής του στο περιοδικό HellenicNexus του Ιουνίου 2014. 

Μιλώντας λοιπόν ο κ. Κατρούγκαλος για τις διαδικασίες κοινωνικής συμμετοχής στο πολιτικό γίγνεσθαι του τέθηκε η ερώτηση: «Στην Ελλάδα υπάρχει η σχετική Παιδεία και η πολιτική ωριμότητα, πιστεύετε, ώστε να εφαρμοστούν τέτοιου είδους διαδικασίες;» 

Η απάντηση ήταν, «Μας αντιμετωπίζουν ως ανώριμους… Δεν βλέπω για ποιον λόγο οι Έλληνες θεωρούμαστε λιγότεροι ώριμοι… Ας μην υποτιμούμε το κριτήριο του Ελληνικού λαού. Μόνο στην Ελλάδα έχει σπάσει το παλιό πολιτικό σύστημα από τις αντιδράσεις του κόσμου στις πολιτικές του Μνημονίου. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που υποφέρουν από παρόμοιες πολιτικές, το πολιτικό κατεστημένο κατάφερε να απορροφήσει τις περισσότερες αντιδράσεις. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, δείχνει ωριμότητα του ελληνικού λαού και ένα αίσθημα αντίστασης.»  Μ’ αρέσει να έχει δίκηο. Βρήκα την συνέντευξή του αισιόδοξη και ελπιδοφόρα και αυτό το χρειαζόμαστε.

Η δουλοπρέπεια των κυβερνόντων μας είναι ολοφάνερη στο σημερινό άρθρο της Καθημερινής όπου η διαστρέβλωση της πραγματικότητας βρίσκεται στο ζενίθ της.