Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες ανακαλούν 3 εκ. οχήματα παγκoσμίως!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... onlycy.com
Διαβάστε ποιες εταιρείες επηρεάζονται
Ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ανακαλέσει σχεδόν τρία εκατομμύρια οχήματα  παγκοσμίως λόγω ενός ελαττώματος στους μπροστινούς αερόσακους, που δημιουργεί κίνδυνους για πρόκληση φωτιάς σε περίπτωση σύγκρουσης.
 
Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Honda ανακοίνωσε πως ανακάλεσε περίπου 2.033.000 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ Αυγούστου 2000 και Δεκεμβρίου 2005, περιλαμβανομένων πέραν του ενός εκατομμυρίου οχημάτων στη Βόρεια Αμερική και 668 χιλιάδων στην Ιαπωνία. Η απόσυρση αφορά 13 διαφορετικά είδη οχημάτων στην Ιαπωνία, περιλαμβανομένων των δημοφιλών μοντέλων Fit και Accord.
 
Εξάλλου η Mazda και η Nissan ανακάλεσαν επίσης εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα με το ίδιο πρόβλημα, το οποίο ήταν υπεύθυνο και για προηγούμενες ανακλήσεις από την Toyota.
 
H ιαπωνική εταιρεία Takata Corp. ανέφερε πως οι συγκεκριμένοι αερόσακοι κατασκευάστηκαν από θυγατρική της αμερικάνικη εταιρεία και απολογήθηκε για το πρόβλημα, υποσχόμενη να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε κάτι τέτοιο να αποφευχθεί στο μέλλον.
 
Η Nissan ανακάλεσε 755 χιλιάδες οχήματα - 128 χιλιάδες στην Ιαπωνία και 627 χιλιάδες σε άλλες χώρες. 
 
Εξάλλου εκπρόσωπος της Mazda ανακοίνωσε πως η απόσυρση αφορά 11.832 οχήματα στην Ιαπωνία και 147.975 στο εξωτερικό, κυρίως στην Ευρώπη και στην Κίνα.  
 
Λόγω του ίδιου προβλήματος και η Toyota έχει αποσύρει εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως, αφού έγινε δέκτης παραπόνου από Ιάπωνα πελάτη της ότι λόγω του ελαττώματος αυτού κάηκε μια θέση στο όχημά του.
 
Η Honda ανέφερε πως δεν έχει λάβει κάποιο παράπονο ή αναφορές για τραυματισμούς λόγω του θέματος αυτού.