Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΙΟΒΗΣ ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
 Στην Κατερίνη η Νιόβη Παυλίδου
Τη συνεργασία της Περιφέρειας σε θέματα πρόνοιας ζήτησε από την επικεφαλής
του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, Δημήτρης Σολδάτος.

Η κα Παυλίδου επισκέφθηκε το Κέντρο, κατά τη σημερινή της περιοδεία στην Κατερίνη και συναντήθηκε με τον κ. Σολδάτο, με την κοινωνική λειτουργό Ιωάννα Αμπεριάδου αλλά και με το προσωπικό και την ομάδα των εθελοντών που της εξήγησαν το εξαιρετικό έργο που επιτελούν στο Κέντρο σε μία προσπάθεια να δώσουν προοπτική επαγγελματικής κατάρτισης και δημιουργικής απασχόλησης στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Συγκεκριμένα ο κ. Σολδάτος ανέφερε ότι έχουν αναπτύξει πολλά εργαστήρια κατάρτισης (δημιουργίας μπομπονιέρας, βοηθών μαγείρων και κυλικείων, βιβλιοδεσίας, κατασκευής αρωματικών κεριών) ενώ έχουν δημιουργήσει ιστοσελίδα μέσα από την οποία δέχονται πολλές παραγγελίες. Παράλληλα έχουν δημιουργήσει ένα μικρό φυτώριο και μία μικρή κτηνοτροφική μονάδα, ενώ στόχος τους είναι να λειτουργήσουν ένα κατάστημα στο κέντρο της Κατερίνης όπου θα πωλούν τις δημιουργίες των παιδιών. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να αποκτήσουν ίδιους πόρους σε μία προσπάθεια να αναπληρώσουν τα κενά του προϋπολογισμού τους από τη μείωση της κρατικής ενίσχυσης, λόγω της κρίσης.

Από την πλευρά της η κα Παυλίδου τόνισε ότι είναι συγκινητική η προσήλωση με την οποία εργάζονται για την κοινωνική ένταξη των παιδιών με ειδικές ανάγκες, ενώ εξήρε τον ρεαλισμό με τον οποίο αντιμετωπίζουν την έλλειψη κρατικής επιχορήγησης λόγω της οικονομικής δυσπραγίας. Επίσης η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» υπογράμμισε ότι θα στηρίξει την προσπάθειά τους την οποία θεωρεί ιδιαίτερα αξιέπαινη.
Στη συνέχεια η κα Παυλίδου περιηγήθηκε στα καταστήματα του εμπορικού κέντρου της Κατερίνης όπου μίλησε με επιχειρηματίες αλλά και με πολίτες ενώ έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Δίον».