Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ο Kατερινιώτης Λάζαρος Λάμπρου υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό

Είναι ο μικρότερος των "εννιά" που έγιναν επαγγελματίες 
ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ
Όταν μια ομάδα κάνει επαγγελματία έναν ποδοσφαιριστή που είναι μόλις 16 χρονών και τριών μηνών (όχι ακόμα κλεισμένα), σημαίνει ότι υπάρχει θέμα με τον εν λόγω ποδοσφαιριστή.
Μάλιστα σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα πλην του Παναθηναϊκού ο Λάζαρος Λάμπρου, για τον οποίο γίνεται ο λόγος, θα ήταν σημείο αναφοράς ως ο μικρότερος επαγγελματίας στην ιστορία της ομάδας.


Αυτό όμως δεν ισχύει σε ότι έχει να κάνει με το τριφύλλι καθώς η "μεγάλη της Παιανίας σχολή" είχε βγάλει στο πρόσφατο παρελθόν παίκτες όπως ο Καπίνο και ο Μαυρίας οι οποίοι υπέγραψαν σε μικρότερη ηλικία τα πρώτα τους επαγγελματικά συμβόλαια με τους πράσινους αλλά και ο Νίνης που ήταν ο πρώτος της νέας φουρνιάς αλλά μεγαλύτερος από τον Λάμπρου για λίγους μήνες. 
Για την ιστορία ο Καπίνο ήταν ο μικρότερος όλων καθώς ο γεννημένος στις 18 Μαρτίου 1994 νεαρός γκολκίπερ υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο την 1 Αυγούστου 2009, σε ηλικία δηλαδή 15 ετών και τεσσάρων μηνών ουσιαστικά. Ενώ ο Μαυρίας που υπέγραψε την ίδια μέρα με τον γκολκίπερ των πράσινων όντας γεννημένος στις 21 Φεβρουαρίου ήταν ένα μήνα μεγαλύτερος από τον Καπίνο.
Ο μικρός Λαζαρής
Ας περάσουμε όμως στο θέμα μας που είναι ο Λάζαρος Λάμπρου ή Λαζαρής για τους γονείς του καθώς έτσι τον φωνάζουν. Ο βενιαμίν των "εννιά" επαγγελματιών γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 1997 στην Κατερίνη και είναι το μεσαίο παιδί της οικογένειας του Βασίλη και της Ευτυχίας. Έχει έναν αδερφό μεγαλύτερο τον Γιάννη και μια αδερφή μικρότερη την Έλενα.
Το ποδοσφαιρικό μικρόβιο το είχε μέσα του καθώς ο πατέρας του Βασίλης ασχολιόταν μικρός με το ποδόσφαιρο έχοντας αγωνιστεί στον Πιερικό αλλά και στον Αιγινιακό με τον οποίο αγωνίστηκε στην Γ' Εθνική ενώ τώρα διατηρεί ένα γυμναστήριο στην Κατερίνη.
Από μπαμπά... ποδοσφαιριστή
Οι γονείς του θυμούνται τον Λάζαρο από μικρό με μια μπάλα στα πόδια ενώ από μικρή σχετικά  ηλικία εντάχθηκε στην ΑΕ Ποντίων η οποία είχε συνεργασία με τις σχολές ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού όντας μέλος της. Ο λιλιπούτειος τότε ποδοσφαιριστής αναδείχθηκε τρεις φορές πρώτος σκόρερ με την ομάδα του και όπως ήταν λογικό τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα. Οι σκάουτερ των σχολών με πρώτο και καλύτερο τον Κώστα Μάρκου ταξίδεψαν μέχρι την Κατερίνη για να τον δουν να αγωνίζεται. Το ίδιο έκανε εν συνεχεία και ο Γιώργος Καφές αλλά και ο πρόεδρος των σχολών Γιώργος Καπουράνης.
Όλοι τους ξετρελάθηκαν με αυτό που είδαν και το όνομα Λάμπρου γράφτηκε στους υπό δοκιμή ποδοσφαιριστές της Παιανίας. Έτσι και έγινε με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να έρχεται αρχικά τον Μάιο του 2010 για την πρώτη δοκιμή με την οποία κέρδισε και όλους τους προπονητές της ομάδας αλλά λόγω του ότι ήταν μικρός δεν εντάχθηκε από τότε στον Παναθηναϊκό.
Η κάθοδος στη Παιανία και το όχι στον ΠΑΟΚ
Τον επόμενο Μάιο, το 2011, ήρθε ξανά για δοκιμή κάνοντας και πάλι όλους τους προπονητές να εισηγηθούν την απόκτηση του και μάλιστα με τους πράσινους να του δίνουν μια θέση ως εσώκλειστου στην Παιανία. Έτσι και έγινε και από το καλοκαίρι του 2011, σε ηλικία 13,5 ετών ο Λάμπρου άφησε τους γονείς του και εντάχθηκε στην ακαδημία της Παιανίας με σκοπό να δουλέψει σκληρά και να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.
Την ίδια περίοδο αρκετές ομάδες έχοντας μάθει για το ταλέντο του και έχοντας δει αγωνιζόμενο τον Λάμπρου πλησίασαν τον πατέρα του για να τον κάνουν δικό τους. Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε επίσημα και μίλησε με τον πατέρα του 16χρονου άσου ενώ και ο Ολυμπιακός μέσω τρίτων ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του.
Τον έπεισε ο Σαμαράς
Μια κουβέντα όμως του Βασίλη Λάμπρου με τον τεχνικό διευθυντή των ακαδημιών Γιάννη Σαμαρά ήταν αρκετή για να τον πείσει ώστε ο γιος του να έρθει στην Αθήνα για χάρη του τριφυλλιού. 
Άλλωστε ο κ. Λάμπρου όταν ρωτήθηκε την Πέμπτη από τον Γιάννη Αλαφούζο γιατί είχε επιλέξει τότε να έρθει ο γιος του στον Παναθηναϊκού του απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη πως η κουβέντα με τον διευθυντή της ακαδημίας και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο τον έκαναν να πει το ναι στο τριφύλλι.
Η πρώτη σεζόν στον Παναθηναϊκό τον βρήκε στην ομάδα των Παίδων και την επόμενη ξεκίνησε να αγωνίζεται με τους Έφηβους υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Σάμιου όντας ο πιο μικρός εκείνης της ομάδας που αποτελούνταν από παιδιά γεννημένα το 1996 και το 1997. Στην δεύτερη του χρονιά στον Παναθηναϊκό ήρθαν οι πρώτες του συμμετοχές στο πρωτάθλημα Κ-17 και η κλήση του στην Εθνική ομάδα.
Στάθηκε και άτυχος όμως καθώς τον Φεβρουάριο του 2013 σε ένα ματς με τον ΟΦΗ σε μια ανύποπτη φάση έπεσε και χτύπησε στον αγκώνα του. Μάλιστα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση η οποία τον ανάγκασε να χάσει όλη τη χρονιά και να μην αγωνιστεί και στην τελική φάση του Final-4 που έγινε στην Ξάνθη. 
Συνωστισμός από μάνατζερ και η ομάδα από τη Γαλλία
Στην έναρξη της προετοιμασίας για την φετινή σεζόν όμως ήταν κανονικά παρών και από την πρώτη στιγμή είναι βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας Κ-17 ενώ μάλιστα αποτελεί και τον πρώτο σκόρερ την φετινή σεζόν έχοντας ξεπεράσει τα 20 τέρματα.
Αρκετοί σκάουτερ, μάνατζερ αλλά και τεχνικοί διευθυντές ομάδων το τελευταίο διάστημα πολιόρκησαν τον πατέρα του νεαρού άσου ώστε είτε ο μικρός να υπογράψει μαζί τους, είτε ακόμα να αφήσει και τον Παναθηναϊκό για να μεταβεί στο εξωτερικό. Το ενδιαφέρον ενός συλλόγου από την Γαλλία και το πρέσινγκ τις τελευταίες μέρες ήταν πολύ έντονο. Ο πατέρας του νεαρού ποδοσφαιριστή όμως προσγειωμένος και θέλοντας το παιδί του να κάνει το ένα βήμα μετά το άλλο ικανοποιήθηκε αφάνταστα από την υπογραφή συμβολαίου και μάλιστα ηρέμησε όταν έγινε γνωστό και επίσημα πως υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο καθώς το τηλέφωνο του σταμάτησε να χτυπάει σαν τρελό.
Αν και υπήρξε και την Πέμπτη ένα τηλεφώνημα από μάνατζερ ο οποίος εκείνη την ώρα δεν γνώριζε πως ο νεαρός άσος είχε "δεθεί" με τους πράσινους για τα επόμενα 2,5 χρόνια.
Η κοπάνα και τα γλυκά
Ο Λάζαρος Λάμπρου ο οποίος πηγαίνει στην Δευτέρα Λυκείου σε σχολείο του Κορωπίου την Πέμπτη την έκανε... κοπάνα προκειμένου να βρεθεί στα γραφεία της πράσινης ΠΑΕ μαζί με τον πατέρα του ο οποίος κατέβηκε αυθημερόν από την Κατερίνη. Λίγες ώρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου του και τα συγχαρητήρια από τον Γιάννη Αλαφούζο πήγε με γλυκά στο Κορωπί όπου δέχτηκε και εκεί τα συγχαρητήρια και τις ευχές όλων. Κάτι αντίστοιχο φυσικά έγινε και την Παρασκευή στο σχολείο του.
Το αγωνιστικό του στυλ και η... προετοιμασία
Σε ότι έχει να κάνει με το στυλ του και το αγωνιστικό του προφίλ πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος είναι δεξιοπάδαρος αλλά χειρίζεται με άνεση και το αριστερό. Μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις πίσω από την επίθεση αλλά και ως σέντερ φορ. Και αυτό γιατί όπως λένε άπαντες στο Κορωπί η επαφή που έχει με τα δίχτυα είναι τρομερή. Επίσης όντας αρκετά ψηλός για την ηλικία του και εκμεταλλευόμενος τις θέσεις που παίρνει μέσα στην περιοχή έχει σκοράρει αρκετές φορές και με το κεφάλι.
Η τεχνική του είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και αρέσκεται πολλές φορές στο να κάνει με αρκετή επιτυχία περίτεχνες τρίπλες κάνοντας τον αντίπαλο να μην ξέρει τι τον περιμένει. Παράλληλα όταν χρειάζεται είναι και απλός στο παιχνίδι του δίνοντας την μπάλα με την μία και ψάχνοντας αρκετά συχνά την κάθετη πάσα προς του συμπαίκτες του σε Παναθηναϊκό και Εθνική Ελλάδας.
Ο Λάμπρου έχει το χάρισμα και το ταλέντο ενώ παράλληλα έχει και το κεφάλι κάτω. Αν συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο που να κόψει την εξέλιξη του τότε σε λίγα χρόνια-ίσως και νωρίτερα θα μιλάμε για έναν από τους καλύτερους παίκτες που έχουν βγει από την ακαδημία του τριφυλλιού καθώς θα παίξει σίγουρα στην πρώτη ομάδα των πράσινων.
Το ξεκίνημα θα γίνει από το καλοκαίρι όπου αναμένεται να μετέχει στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού έχοντας κερδίσει ήδη τον Γιάννη Αναστασίου και τους συνεργάτες του.
http://olympiobima.gr/

http://pieriasport.blogspot.gr/