Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Π.Κεντρικής Μακεδονίας για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας & φωτογραφιών, τριών ημεδαπών ΡΟΜΑ, οι οποίοι ενέχονται σε υπόθεση ανεύρεσης βρέφους που δεν ανήκε στους φερόμενους ως γονείς του, στην Κατερίνη

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κατερίνης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες, τριών ημεδαπών ΡΟΜΑ, οι οποίοι ενέχονται σε υπόθεση ανεύρεσης βρέφους που δεν ανήκε στους φερόμενους ως γονείς του, στην Κατερίνη (Σχετικό το από 08.03.2014 Δελτίο Τύπου μας).
Πρόκειται για τους:

1) ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ Ευστράτιο-Ιωάννη του Δημητρίου και της Βασιλικής, γεννηθείς 13.08.1954 στα Γιαννιτσά Πέλλας.
2) ΒΙΛΑΝΑΚΗ Ζωή του Κυριάκου και της Ζουμπουλιώς, γεννηθείσα 13.08.1955 στην Πέτα Νικολάου Σκουφά Άρτας.
3) ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Ελευθερία του Αργύρη και της Σοφίας, γεννηθείσα 22.06.1973 στα Τρίκαλα.
Σε βάρος των παραπάνω ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της αρπαγής ανηλίκου που δε συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα χρόνια του με σκοπό να επιτύχουν την μεταβολή της οικογενειακής τάξης του ανηλίκου κατά συναυτουργία.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας δύο (2) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των ανωτέρω αδικημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 23510-46631 ή 23510-46630 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.