Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Πλατύ Ημαθίας: Κέρδισε τη δίκη, τους άρπαξε τα λεφτά!

Θύμα του δικηγόρου της έπεσε μια οικογένεια από την Ημαθία που, όπως καταγγέλλει, δεχόταν εκβιασμό για να τους επιστρέψει μέρος χρηματικής αποζημίωσης, την οποία αρχικά είχε υπεξαιρέσει.

Ως δράστης φέρεται ένας 49χρονος δικηγόρος από την Κοζάνη, ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση της Ασφάλειας και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα με κατηγορίες για εκβίαση και υπεξαίρεση.
Η υπόθεση ξεκινάει το 1998, όταν ο ΟΣΕ απαλλοτριώνει οικόπεδο της οικογένειας στο Πλατύ Ημαθίας για σιδηροδρομικά έργα και δεν τους αποζημιώνει. Οι άνθρωποι αναζητούν έναν «καλό δικηγόρο» και τελικά φτάνουν να επιλέξουν τον 49χρονο από την Κοζάνη.
Εκείνος καταφεύγει στα διοικητικά δικαστήρια για λογαριασμό τους και τελικά επιτυγχάνει αποζημίωση για λογαριασμό των πελατών του, ύψος 171.235 ευρώ. Μόνο που… αντί να τους δώσει τα χρήματα, στις 24 Μαΐου 2011 παραλαμβάνει ο ίδιος το ποσό από δικαστικό επμελητή και παρακρατά τα χρήματα, χωρίς ποτέ να τους ενημερώσει!
Καθώς οι δικαιούχοι ανησυχούν για την καθυστέρηση της απόφασης, αρχίζουν να την αναζητούν μόνοι τους και διαπιστώνουν ότι ήδη ο δικηγόρος τους έχει εισπράξει την αποζημίωσή τους.
Όπως κατήγγειλαν αργότερα στην αστυνομία, μάλιστα, από τον Ιανουάριο του 2014 απαιτούσε εκβιαστικά ποσοστό 20%, ως δικηγορική αμοιβή, από το συνολικό ποσό προκειμένου να τους καταβάλει το υπόλοιπο.
Την Τρίτη ο δικηγόρος πήγε και πάλι στο σπίτι της οικογένειας στην Ημαθία προβάλλοντας και πάλι την ίδια απαίτηση, δηλαδή το 20%, προκειμένου να τους καταβάλει την αποζημίωση, οπότε και συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος δίωξης εκβιαστών που παρακολουθούσαν κρυμμένοι.
Σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι και το γραφείο του δικηγόρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έγγραφα και βιβλιάρια καταθέσεων σχετικά με την υπόθεση.
Νίκος Φωτόπουλος
efsyn.gr