Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Κυβέρνηση-τρόικα διαλύουν την δημόσια υγεία - Κάτω το νομοσχέδιο Γεωργιάδη

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ 

Κυβέρνηση-τρόικα διαλύουν την δημόσια υγεία
ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ!
Κάτω το νομοσχέδιο Γεωργιάδη

Η πιο βάρβαρη ως τώρα επίθεση στην υγεία, που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη χώρα, πραγματοποιείται με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης  για  τον ΕΟΠΠΥ: Το νομοσχέδιο  διαλύει
 την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, κλείνοντας τα περισσότερα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ και  οδηγεί  σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα και τελικά στην απόλυση 8.500 εργαζόμενους, για να υπηρετηθεί ο στόχος Μητσοτάκη-τρόικας για 12.500 διαθεσιμότητες.
Με το σχέδιο Αδ. Γεωργιάδη για το ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας), γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η πρόσβαση στη δημόσια υγεία για κάθε εργαζόμενο, άνεργο και ηλικιωμένο. Οι χαμηλόμισθοι και η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων, με τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ μόνο σε αγοραστή και όχι πάροχο υπηρεσιών υγείας, οδηγούνται στις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, που σημαίνει ότι θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι  –στην άδεια τσέπη τους– για να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Κι όλα αυτά τη στιγμή που πάνω από 3.000.000 άνεργοι και ανασφάλιστοι είναι αποκλεισμένοι από το δημόσιο σύστημα υγείας.
Η υπερφόρτωση των νοσοκομείων για τουλάχιστον 8 μήνες, όσο υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει η διαδικασία υπαγωγής των μονάδων του πρώην ΕΟΠΥΥ στις ΥΠΕ (Υγειονομικές Περιφέρειες) και η απορρόφηση του προσωπικού που θα κριθεί «κατάλληλο» και δεν θα απολυθεί, είναι αναπόφευκτο αποτέλεσμα της αντικοινωνικής  πολιτικής του υπουργείου Υγείας.
Ο  δημόσιος χαρακτήρας της ΠΦΥ υπονομεύεται, καθιστώντας την υγεία προνομιακό χώρο δραστηριοποίησης του μεγάλου κεφαλαίου, μετακυλώντας το κόστος στους ασφαλισμένους. Ο ΕΟΠΥΥ, ως αποκλειστικός αγοραστής θα έχει εξασφαλισμένα τα πακέτα παροχών από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα –διαγνωστικά κέντρα, κέντρα φυσιοθεραπείας, ιδιωτικές κλινικές– που θα προκρίνονται ως πιο κατάλληλες με αποτέλεσμα την οριστική εξόντωση του ελευθεροεπαγγελματία εργαστηριακού κυρίως γιατρού και του αυτοαπασχολούμενου υγειονομικού.
Αν σε όλα αυτά προστεθούν τα απανωτά χαράτσια στα φάρμακα και τις επισκέψεις σε νοσοκομεία και ιατρεία και τα επιπλέον κλεισίματα νοσοκομείων που δρομολογούνται, η κατάσταση γίνεται εφιαλτική.
Η  απόσυρση του χαρατσιού των 25ευρω δείχνει ότι η κυβέρνηση μπορεί να αναγκαστεί να πάρει πίσω ψηφισμένο μνημονιακό μέτρο, όταν αντιληφθεί ότι  δημιουργείται μαζικό  κίνημα διαμαρτυρίας και αντίστασης.
Η εδώ και δύο μήνες απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και οι άλλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας  στα  νοσοκομεία  όπου εμφανίζεται ο Γεωργιάδης δείχνουν τις δυνατότητες που υπάρχουν για να οργανωθεί η αντίσταση. Οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 30/1 τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία  στα αντικαρκινικά νοσοκομεία Μεταξά και Άγιος Σάββας και στο ΑΧΕΠΑ ήταν ένα σημαντικό βήμα για τη σύνδεση των δομών αλληλεγγύης με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

Η κατάσταση στο νομό μας γινεται καθημερινά όλο και πιο δύσκολη για χιλιάδες συμπολίτες μας.Η παντελής αδιαφορία των βουλευτών και των άλλων τοπικών παραγόντων της συγκυβέρνησης είναι
πλέον παροιμιώδης.Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο υγειονομικός χάρτης και στο νομό μας δείχνει και αποδεικνύει για μια ακόμα φορά,οτι όλοι τους είναι δεμένοι στο άρμα Γεωργιάδη
και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εφαρμοσθει το μνημόνιο και εδώ στο νομο μας ακόμα και με "ανθρωποθυσίες".


Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει  τον συντονισμό των δράσεων και των αγώνων υγειονομικών με τους υπόλοιπους κλάδους που πλήττονται και συνολικά με την κοινωνία για να αποτραπεί η διάλυση και ιδιωτικοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για να σταματήσουν οι διαθεσιμότητες- απολύσεις, για να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, για να καταργηθούν όλα τα χαράτσια στην υγεία.


Η αριστερή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας, το οποίο θα εξυπηρετεί ισότιμα όλη την κοινωνία και όχι τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, θα είναι μια από τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης της Αριστεράς. Με αναγκαία πρόσληψη ιατρικού προσωπικού και μεταβατική περίοδο για τους ήδη υπηρετούντες γιατρούς, προκειμένου να ενταχθούν στο νέο σύστημα ή να προτιμήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο. Με γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που θα εξασφαλίζει την πλήρη και δωρεάν πρόσβαση σε όσους ζουν και εργάζονται στη χώρα, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή όχι.
Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ