Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Συνελήφθησαν δύο άτομα οι οποίοι μετέφεραν μη νόμιμους αλλοδαπούς στα Γιαννιτσά Πέλλας

Σε ειδικά διαμορφωμένη κλειστή καρότσα Ι.Χ. Φορτηγού εντοπίστηκαν 25 μη νόμιμοι αλλοδαποί, οι οποίοι θα προωθούνταν στο έδαφος ευρωπαϊκής χώρας

Κάθε διακινούμενος θα κατέβαλε χρηματικό ποσό από 4.000 έως 5.500 ευρώ με την άφιξή του
Στην κατοχή ενός εκ των διακινούμενων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ελληνικό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας που ήταν πλαστό
Επίσης, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το προαναφερόμενο όχημα και το χρηματικό ποσό των 295 ευρώ
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών πέτυχαν χθες (05.02.2014) το απόγευμα τη σύλληψη ενός ημεδαπού 54 ετών και ενός υπηκόου Ιράκ 26 ετών, οι οποίοι μετέφεραν με ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο 25 μη νόμιμους αλλοδαπούς με σκοπό την προώθησή τους στο έδαφος άλλης ευρωπαϊκής χώρας.
Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά, εντοπίστηκε σταθμευμένο ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 54χρονος με συνοδηγό τον 26χρονο και σε έλεγχο της ειδικά διαμορφωμένης με μουσαμάδες κλειστής καρότσας του οχήματος εντοπίστηκαν 25 μη νόμιμοι αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 13 διέμεναν στην ελληνική επικράτεια στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο διακινητές παρέλαβαν έναντι άγνωστου χρηματικού ποσού τους αλλοδαπούς υπηκόους πρωινές ώρες της 05.02.2014 από περιοχή της Αττικής, με σκοπό την μεταφορά και προώθησή τους στα σύνορα της ελληνικής επικράτειας με άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Επιπλέον, κάθε διακινούμενος θα κατέβαλε χρηματικό ποσό από 4.000 έως 5.500 ευρώ κατά την άφιξή τους στην χώρα αυτή.
Επίσης, στην κατοχή ενός εκ των διακινούμενων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ελληνικό δελτίο ταυτότητας, το οποίο ήταν πλαστό.
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
  • το προαναφερόμενο όχημα,
  • το χρηματικό ποσό των 295 ευρώ και
  • δύο κινητά τηλέφωνα.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για διάφορες παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και για πλαστογραφία, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.