Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Συνελήφθησαν δύο άτομα για υπεξαίρεση, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και κοινώς επικίνδυνη βλάβη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Οι δράστες ανεφοδίασαν το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο τους με βενζίνη χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο και έφυγαν προκαλώντας φθορά στην αντλία της βενζίνης

Επίσης, το ανωτέρω όχημα είχαν αφαιρέσει οι συλληφθέντες από την Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης
Συνελήφθησαν χθες (03.02.2014) το μεσημέρι στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ευόσμου Θεσσαλονίκης, δύο ημεδαποί ηλικίας 31 και 34ετών, για υπεξαίρεση, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και κοινώς επικίνδυνη βλάβη.
Αρχικά, βραδινές ώρες της 02.02.2014, οι προαναφερόμενοι μετέβησαν με ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο στο πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας για ανεφοδιασμό του οχήματος με καύσιμα (βενζίνη). Οι δράστες ξαφνικά ανέπτυξαν ταχύτητα διαφεύγοντας με το όχημα τους, χωρίς να καταβάλουν το σχετικό αντίτιμο και προξενώντας φθορά στην αντλία βενζίνης, κατά τρόπο που θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε πράγματα και ανθρώπους εξαιτίας της διαρροής καυσίμου.
Στη συνέχεια, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών, οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 03.02.2014 από αστυνομικούς τους Τμήματος Ασφαλείας Ευόσμου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και τελικά συνελήφθησαν.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το ανωτέρω όχημα αφαίρεσαν από κοινού οι συλληφθέντες τέλη Ιανουαρίου του έτους 2014 από την Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, ενώ σε αυτό τοποθέτησαν κρατική πινακίδα κυκλοφορίας για την οποία είχε δηλωθεί απώλεια τον Μάιο του 2012.
Το αφαιρεθέν όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχο του, ενώ και η πινακίδα κυκλοφορίας κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.