Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Οι επιστολές μεταξύ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ και Δήμου Δίου Ολύμπου συνεχίζονται...

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Ε.Π.Σ.ΠΙΕΡΙΑΣ
ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ … ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ
-Συμφωνείτε κ. Παπαθανασίου ;
Με αφορμή την τελευταία επιστολή του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου κ. Γεωργίου Παπαθανασίου σχετική με την συμμετοχή του συγκεκριμένου Δήμου στην προετοιμασία, οργάνωση και φιλοξενία γύρω από τη διεξαγωγή της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού
Πρωταθλήματος UEFA EURO U-19 που θα πραγματοποιηθεί σε γήπεδα της Πιερίας και της Βέροιας το καλοκαίρι του 2015, θεωρώ ότι μάλλον οφείλω μία απάντηση σε εκτιμητές ακινήτων και εργολάβους αντιπαροχών και όχι σε φορείς που υπηρετούν τον αξιόλογο από κάθε πλευρά θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
                Το κόστος των 700.000 ευρώ που με περισσή ευκολία αναδεικνύετε, αφορά την κατασκευή των γηπέδων από μηδενική βάση και όχι τις βελτιωτικές επεμβάσεις που χρειάζονται το γήπεδο Βροντούς και τα προπονητήρια Λιτοχώρου και Καρίτσας που επιλέγησαν για τους αγώνες.
                Έτσι λοιπόν οι όποιες βελτιώσεις από πλευράς κόστους των αθλητικών χώρων του Δήμου Δίου-Ολύμπου για τη διεξαγωγή του μοναδικού από κάθε πλευρά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, σταχυολογούνται σε λογικά οικονομικά πλαίσια τα οποία αποδεχθήκατε με την αριθμό 35718/ΠΕ της 9-1-2012 απαντητική επιστολή σας. Απαραίτητες επεμβάσεις και έργα που θα αναβαθμίσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις τις οποίες θα τις απολαμβάνει στη συνέχεια η αθλούμενη νεολαία της περιοχής.
                Μήπως αυτός δεν είναι ο ρόλος σας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση ;
                Ή μήπως γνωρίζετε κάποιον άλλο τρόπο αναβάθμισης της αθλητικής σας περιουσίας χωρίς κόστος ;
                Κύριε Δήμαρχε. Διερωτώμαι όταν παραδείγματος χάρη κατασκευάζετε ένα Δημοτικό έργο, εσείς στο Δήμο Δίου-Ολύμπου εγκαλείτε διαφόρους φορείς ή ιδιώτες να τα υλοποιήσουν ;
                Ίσως είναι νέα αυτοδιοικητικά ήθη, ή άγνωστα σε εμάς.
                Πώς λοιπόν θα παρέμβουμε στην ιδιοκτησία σας, αλλά και πώς θα γίνουμε εργολάβοι στη δική σας περιουσία ;
                Ακόμα ισχυρίζεστε ότι αδυνατείτε να αντεπεξέλθετε οικονομικά.
                Θεωρείται ότι οι Δήμοι Κατερίνης και Βέροιας που συμμετέχουν και ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, διαθέτουν χρηματικά πλεονάσματα ;
                Σαφώς όχι. Έχουν όμως διάθεση για συνεργασία, γιατί απλά σέβονται το θεσμικό τους ρόλο.
                Το οφείλουν στην αθλούμενη κοινωνία και στους συμπολίτες οι οποίοι χάρις σ’ ένα τέτοιο πρωτάθλημα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και να χειροκροτήσουν τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές Εθνικές Ομάδες.
                Σας γνωρίζω ότι για τον αγώνα UEFA EURO U-21 Ελλάδας – Σουηδίας της 15-11-2013 που φιλοξενήθηκε στην Κατερίνη, όσο και για τον αντίστοιχο που θα διεξαχθεί και πάλι στην Πιερική Πρωτεύουσα μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας την 5-3-2014, ο Δήμος Κατερίνης δαπάνησε τα απαιτούμενα κόστη για τις απαραίτητες βελτιώσεις στο Α’ Δ.Α.Κ. έτσι ώστε να απολαύσουν οι συντοπίτες μας την Εθνική μας ομάδα.
                Λέτε ότι είχε κάποιο οικονομικό κέρδος ο Δήμος Κατερίνης στη συνέχεια ;
                Οι Ο.Τ.Α. δεν είναι κερδοσκοπικοί Οργανισμοί.
                Υφίστανται για να υλοποιούν την υποχρέωση της πολιτείας στον τομέα της ανάδειξης και ανάπτυξης του αθλητισμού.
                Οι λογικές το να αναθέσουμε σε Μηχανικό για τις κοστολογήσεις ή τα περί παραχώρησης των γηπέδων ανήκουν σε επιχειρηματικούς φορείς.
                Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ είναι θεσμός οργάνωσης και ανάπτυξης του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και μόνο. Για να γυμνάζονται και να αθλούνται όλοι οι πολίτες χωρίς όρια και διακρίσεις.
                Αλήθεια κύριε Δήμαρχε, τι θα απαντήσετε στους φιλάθλους της περιοχής σας, όταν με τις επιλογές σας τους στερείτε το δικαίωμα να θαυμάσουν τις οκτώ καλύτερες Ευρωπαϊκές Εθνικές Ομάδες ;
                Πώς θα αισθάνεστε άραγε όταν δηλώνετε …… απών ;
                Παρακάτω θα σας παραθέσω αντίγραφο της αποδοχής συνεργασίας που μας αποστείλατε στις 9-1-2012, ώστε να σας αποδείξω ότι δεν διαθέτω ευτυχώς  …… ασθενή και επιλεκτική μνήμη.
                Κύριε Παπαθανασίου. Στην προηγούμενη επιστολή σας αναφέρεσθε και προδικάζετε ότι το καλοκαίρι του 2015 οι τουριστικοί επιχειρηματίες θα έχουν πληρότητα και ότι για 350 άτομα που αποτελούν το σύνολο των αποστολών οι οποίοι θα διαμένουν στην Πιερία, δεν είναι σκόπιμο και άξιο λόγου να ασχολούμαστε.
                Σας γνωρίζω ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι μεγαλύτερος γιατί οί στατιστικές της UEFA εκτιμούν ότι φίλαθλοι και όχι μόνο θα ξεπεράσουν τις δέκα χιλιάδες.
                Θεωρώ ότι οι άνθρωποι του τουρισμού ίσως έχουν διαφορετική άποψη από την δική σας.
                Μήπως η προβολή και η διαφήμιση μέσω της διοργάνωσης μακροπρόθεσμα δε σας αγγίζει ;
                Και πάλι αν επιθυμείτε μελετείστε με προσοχή την 35718/ΠΕ της 9-1-2012 επιστολή του Δήμου Δίου-Ολύμπου και έτσι ίσως δε χρειασθεί να συνεχίσουμε τις αντιπαραθέσεις.
                Γιατί η περιβόητη διαχρονική ρήση του Αννίβα «Aut viam inveniam aut faciam» ότι «ή θα τον βρούμε το δρόμο ή θα τον φτιάξουμε», σκιαγραφεί τη διάθεση φορέων και ανθρώπων να δίνουν λύσεις όταν έχουν διάθεση.
                Διαφορετικά είναι ….. απόντες. 
Υ.Γ. … όσο για την περιώνυμη επίσκεψη μας που την προβάλλετε στο φωτογραφικό σας … ενσταντανέ, σας υπενθυμίζω με … επιλεκτική μνήμη ότι στις 11-4-2013 η παρουσία μας στο γραφείο σας ήταν άκρως εθιμοτυπική και πραγματοποιήθηκε έξι μέρες μετά την εκλογή μας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ. Πιερίας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ 

                Για του λόγου το αληθές    35718/ΠΕ της 9-1-2012 επιστολή του Δήμου Δίου-Ολύμπου