Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Κατασκευή έργων στον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία – Θράκη/ΕΣΠΑ)

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού εκμεταλλευόμενος πλήρως τις προσκλήσεις του ΕΣΠΑ κατασκευάζει αυτή την περίοδο τα παρακάτω έργα:


1.«Αποχέτευση Παλαιού Ελευθεροχωρίου» προϋπολογισμού 1.932.702,57€ ενταγμένο στο ΕΣΠΑ (Ε.Π. Μακεδονία – Θράκη 2007-2013).

Το έργο είναι σε εξέλιξη και αφορά στην κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης μήκους 6,20 χιλιομέτρων αλλά και εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης μήκους 5,00 χιλιομέτρων στον οικισμό Παλαιού Ελευθεροχωρίου καθώς επίσης και την κατασκευή τριών (3) νέων αντλιοστασίων που θα μεταφέρουν τα λύματα σε φρεάτιο του Μακρυγιάλου.

2.«Αποχέτευση Μακρυγιάλου» προϋπολογισμού 8.116.291,66€ ενταγμένο στο ΕΣΠΑ (ΕΠΠΕΡΑΑ 2007-2013).

Κατασκευάζεται εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης μήκους 21 χιλιομέτρων, εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης μήκους 11 χιλιομέτρων στον Μακρύγιαλο και τέσσερα (4) νέα αντλιοστασίων.

3.«Αποχέτευση Μεθώνης και Νέας Αγαθούπολης» προϋπολογισμού 7.863.784,00€ ενταγμένο στο ΕΣΠΑ (Ε.Π. Μακεδονία – Θράκη 2007-2013).

Βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης μήκους 23,00 χιλιομέτρων αλλά και εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης μήκους 12,00 χιλιομέτρων  στους οικισμούς Μεθώνης και Ν. Αγαθούπολης και κατασκευή τριών (3) νέων αντλιοστασίων.


·     Τα παραπάνω έργα αναμένεται να ελαττώσουν δραστικά την περιβαλλοντική κι αισθητική υποβάθμιση της περιοχής, καθώς θα ελαττωθεί η ρύπανση τόσο του εδάφους όσο και των υδάτων, επιφανειακών κι υπόγειων ενώ αναμένεται εξάλειψη του κινδύνου πρόκλησης βλάβης της δημόσιας υγείας, ο οποίος είναι σήμερα άμεσος.

·     Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Ευάγγελος Πολύζος, με συνεχή αγώνα και προσπάθειες, προχωρά σταθερά προσηλωμένος στην ανάπτυξη της περιοχής με έργα υποδομής τα οποία συμβάλλουν στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής, της αειφόρου ανάπτυξης, της οικονομικής ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας στην Βόρεια Πιερία.
Η ένταξη των παραπάνω έργων έγινε λόγω της ετοιμότητας των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου και της άριστης συνεργασίας του Δημάρχου με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Γραφείο Τύπου Δήμου Πύδνας – Κολινδρού