Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Κινδυνεύει με παράλυση εξαιτίας του βάρους των… μαλλιών της

Το μήκος των μαλλιών της ξεπερνάει αυτό ενός λεωφορείου καθώς φτάνει τα 16,5 μέτρα ενώ το βάρος τους αγγίζει τα 19 κιλά. Και μπορεί να χάρισαν την Asha Mandela μια θέση
στο βιβλίο Γκίνες, ωστόσο υπάρχει ο κίνδυνος να της στοιχίσουν ακόμη και τη ζωή της. Ο λόγος, όπως προειδοποιούν οι γιατροί, το ότι ενδέχεται το βάρος τους να προκαλέσει καμπυλότητα στην σπονδυλική της στήλη και τον αυχένα, με αποτέλεσμα μια ενδεχόμενη παράλυση.
Ωστόσο η Asha Mandela δεν δείχνει να πτοείται. «Είναι όλη μου η ζωή. Δεν θα τα κόψω ποτέ» δηλώνει η 47χρονη μητέρα που ζει στην Ατλάντα και η οποία αφήνει τα μαλλιά της να μακρύνουν εδώ και 25 χρόνια. Για να καταφέρει μάλιστα να περπατήσει στο δρόμο και να αποφύγει το να σέρνονται ή να πιαστούν ίσως και σε πόρτες λεωφορείων ή ακόμα και του σπιτιού της, τα τυλίγει σε ένα κουβάρι και τα κρατάει. Όσο για το ενδεχόμενο να τους βάλει ψαλίδι, δεν το συζητάει καν.
«Αυτό θα ισοδυναμούμε με αυτοκτονία. Θα ήμουν σαν ζόμπι» δηλώνει η 47χρονη, η οποία θεωρεί τα μαλλιά της κάτι σαν γούρι, αποδίδοντας σε αυτά το γεγονός ότι κατάφερε να γλιτώσει από τον καρκίνο, δύο εγκεφαλικά και δύο καρδιακές προσβολές.


Πηγή: http://www.to-mati.net