Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΤΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... k-proothisi
Eπικίνδυνα συνθετικά ναρκωτικά, άλλοτε φτηνά και άλλοτε απλώς διαφορετικά, σκορπούν τρόμο στις πιάτσες των τοξικομανών σε ολόκληρη την Κρήτη. Το γεγονός έχει θέσει σε συναγερμό τις αστυνομικές αρχές από τα μέσα της προηγούμενης χρονιάς ενώ στο στάδιο της διερεύνησης

βρίσκονται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του irakliolive, τουλάχιστον τρεις θάνατοι τοξικομανών κάτω από περίεργες συνθήκες.
Προς το παρόν η ουσία που έχει εντοπιστεί περί τα τέλη του 2013 στην Κρήτη είναι η φαιντανύλη, γνωστή στις πιάτσες και ως «άσπρη πρέζα», η οποία αποτελεί χημική ηρωίνη και «θερίζει» τους τοξικομανείς σε όλη την Ευρώπη. Η συγκεκριμένη ουσία θεωρείται 100 φορές ισχυρότερη από τη μορφίνη και 50 φορές ισχυρότερη από την ηρωίνη, έχει τρομακτικά συμπτώματα στέρησης και οδηγεί στο θάνατο σε χρόνο ρεκόρ.
Ωστόσο το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι πληροφορίες για την κυκλοφορία κι άλλων επικίνδυνων ναρκωτικών τα οποία υπόσχονται αφενός νέους «παράδεισους» στους τοξικομανείς και αφετέρου χαμηλότερες τιμές ένα δέλεαρ για τους εξαρτημένους όσο η κρίση κορυφώνεται.
Το αξιοπερίεργο σύμφωνα με ανώτερο αξιωματικό της ΕΛΑΣ στο Ηράκλειο: «το αξιοπερίεργο και τραγικό είναι ότι αν και με τη λογική θα περίμενε κανείς σε περίοδο κρίσης να μειωθεί η χρήση δυστυχώς συνεχώς αυξάνεται. Για τα συνθετικά και περισσότερο επικίνδυνα ναρκωτικά στα οποία αναφέρεστε δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι κατασκευάζονται στην Κρήτη, ούτε καν στην Ελλάδα. Τα ναρκωτικά αυτά που κάνουν θραύση στην Ευρώπη αλλά φαίνεται να αποτελούν «μόδα» παγκοσμίως έρχονται στην Ελλάδα από παράνομα εργαστήρια στις χώρες των Βαλκανίων».
Όπως ανέφερε στο irakliolive τοξικομανής, μια τουλάχιστον δεκαετία στα σκληρά ναρκωτικά, για πρώτη φορά βλέπει τέτοια κινητικότητα από την πλευρά των εμπόρων να «σπρώξουν» νέες ουσίες και τέτοια ποικιλία σε άγνωστα σε αυτόν ναρκωτικά. Σύμφωνα με τον ίδιο πλασάρονται ως φθηνότερα από την κλασσική ηρωίνη και με την ... υπόσχεση ότι σε «φτιάχνουν» καλύτερα. Ωστόσο οι πρώτες παρενέργειες σε ελάχιστο χρονικό διάστημα που σε στέλνουν ως το θάνατο πολύ γρήγορα έχουν καταγραφεί παγκοσμίως και αρχίζουν δυστυχώς να καταγράφονται και στην Κρήτη.

- See more at: http://k-proothisi.blogspot.com/2014/01/blog-post_30.html#.Uuq8Gz0UTLJ