Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Η προστασία των παράνομων μεταναστών θα στερήσει την εξουσία από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ
28/01/2014
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θριαμβεύει στις δημοσκοπήσεις;

Γιατί ακόμη και όταν προηγείται (οριακά ή όχι) η αδιευκρίνιστη ψήφος συνεχίζει να ξεπερνά το 30%.

Σίγουρα επειδή δεν πείθει (πώς θα ήταν δυνατόν, άλλωστε;) πως θα βρει να μοιράσει λεφτά και θέσεις στο δημόσιο χωρίς να επέλθει η απόλυτη και άτακτη χρεοκοπία – οπότε δεν θα πληρώνεται κανείς.

Προκύπτει αυτό και από την δημοσκόπηση της Alco για το «Πρώτο Θέμα», όπου το 67% δηλώνει πως δεν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τις υποσχέσεις του.

Προφανώς ισχύει αυτό, αλλά ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κερδίσει τις εκλογές (εκτός κι’ αν τελικά επικρατήσει το θυμικό που ισοπεδώνει τα πάντα) αν δεν αποκηρύξει τις θέσεις του για το μεταναστευτικό και αν δεν πάψει να αποτελεί
τον βασικό προστάτη της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα μας.

Μέχρι στιγμής, τέτοια πρόθεση δεν διαγράφεται.

Αντίθετα, το προηγούμενο Σάββατο, στη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, με την συμμετοχή τριών νέων «ηρώων», πρωταγωνιστών σε μια ακόμη ιστορία ελληνικής τρέλας, δηλαδή των τριών Αφγανών διασωθέντων (στους οποίους έχει δοθεί βήμα να καθυβρίζουν τη χώρα και να συκοφαντούν στους λιμενικούς), πρωτοστατούσε πενταμελής επιτροπή με επικεφαλής τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Από κοντά και η ΑΔΕΔΥ και η ΟΛΜΕ – οπότε δεν είναι να απορεί κανείς γιατί στις προσκλήσεις τους για κινητοποιήσεις ανταποκρίνονται κάθε φορά καμιά πενηνταριά άτομα.
Επιπλέον, συνεχίζουν να μιλούν για «κυνικό έγκλημα» και «δολοφονική απόπειρα» και «αντιανθρώπινη συμπεριφορά».
Ούτε, βέβαια, καταλάβαμε τι ήθελε να πει ο κ. Τσίπρας με την επιστολή του προς τον Ρομπάι, όπου ανέφερε:

«Καμία δύναμη Frontex και κανένας φράκτης δεν μπορεί να σταματήσει ένα φαινόμενο το οποίο είναι, εν μέρει, αποτέλεσμα της κρίσης που επικρατεί στις χώρες απ’ όπου αυτοί οι άνθρωποι φεύγουν. Ούτε θα το καταφέρουμε αυτό υιοθετώντας στο Νότο, κάτω από την πίεση των κυβερνήσεων χωρών του Βορρά της ΕΕ, όλο και πιο καταπιεστικές πολιτικές απέναντι στους μετανάστες».
Ζήτησε δηλαδή ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει η ΕΕ την Frontex και να γκρεμιστεί ο φράχτης, ενώ είναι αποδεδειγμένη η αποτελεσματικότητα των περιπολιών και των εμποδίων (φράχτη φτιάχνει τώρα και η Βουλγαρία), καθώς η εισβολή έχει αναχαιτιστεί.
Και σα να μην έφθανε αυτό, έβαλαν και τους Γερμανούς «συντρόφους» του Die Linke να καταθέσουν ερώτηση προς το γερμανικό υπουργείο των Εσωτερικών, καταγγέλλοντας «συστηματικές επαναπροωθήσεις» εκ μέρους της Ελλάδας, με τη βοήθεια Γερμανών που συμμετέχουν στη δύναμη της Frontex.
Δηλαδή, ΣΥΡΙΖΑ και Linke επιθυμούν την κατάργηση της Frontex (που ιδρώσαμε, δια του Προκόπη Παυλόπουλου να την φέρουμε στο Αιγαίο).
Μάλιστα, η βουλευτής Ούλε Γέλπκε κατηγόρησε τη γερμανική κυβέρνηση για «σκληρόκαρδη άγνοια» έναντι των προσφύγων, επειδή… δεν θέλει να παραδεχθεί ότι γνωρίζει περί «παράνομων επαναπροωθήσεων» προσφύγων από τις ελληνικές συνοριακές Αρχές.
Αυτά, στις 24 Ιανουαρίου, δηλαδή αμέσως μετά το συμβάν στο Φαρμακονήσι.
Γεγονός που επιβεβαιώνει την συστηματική – και δια των ομοϊδεατών του – δυσφήμηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν ο Παπανδρέου μοίραζε ιθαγένειες
Από το πανηγύρι δεν μπορούσε να λείψει και ο Γ. Παπανδρέου, που το περασμένο Σάββατο προέβη σε δήλωση, υιοθετώντας και αυτός τις «καταγγελίες» των Αφγανών (που ξαφνικά μπήκαν στη ζωή μας) και μιλώντας για «επιχειρήματα ντροπής που επιστρατεύτηκαν για να δικαιολογήσουν γεγονότα απαράδεκτα».

Φυσικά, δεν περιμέναμε τίποτε άλλο από τον κ. Παπανδρέου.

Τον Αύγουστο του 2005, όταν η τότε κυβέρνηση έφερε νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό, προσπαθώντας να βάλει μια σειρά στο χάος, ο κ. Παπανδρέου,  κατήγγειλε ότι «με το νομοσχέδιο παραδίδετε τους μετανάστες στην εγκληματικότητα και ίσως και στην τρομοκρατία», ενώ ζήτησε οι μετανάστες να ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές μετά από παραμονή πέντε χρόνων.

Και όταν ήλθε στην εξουσία, φρόντισε να εξαφανίσει όλες τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας – νέος νόμος, αυτοψία αντιπροέδρου Κομισιόν στο Αιγαίο για πρώτη φορά, συμπερίληψη στο κείμενο των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του ρόλου της Τουρκίας και της ανάγκης να τηρήσει τη διμερή συμφωνία επανεισδοχής.

Προηγουμένως, τον Ιούνιο του 2009, ο κ. Παπανδρέου είχε αναπτύξει το «δόγμα μηδενικής ανοχής», μιλώντας για στόχο 0% λαθρομετανάστες, δηλώνοντας ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει ξέφραγο αμπέλι» και καταθέτοντας οκτώ προτάσεις.

Δέκα μέρες αργότερα, τα άλλαξε, δηλώνοντας:

«Δεν μπορεί να θεωρούνται παράνομοι μετανάστες όσοι εισήλθαν ή βρίσκονται στη χώρα μας χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα»!

Δηλαδή, τι πίστευε ότι έπρεπε να θεωρούνται;

Και τον Οκτώβριο του 2009, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του, ο κ. Παπανδρέου διακήρυξε:

«Σταματάμε τις απελάσεις μεταναστών δεύτερης γενιάς μέχρι να εξορθολογιστεί πλήρως το καθεστώς κτήσης ελληνικής ιθαγένειας».

Δηλαδή, σάλπισε νέο κύκλο εισβολής.

Και επειδή (τον Νοέμβριο του 2009), με έκθεσή της, η περίφημη Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή,  μας… ενημέρωσε πως η Ελλάδα είναι χώρα ρατσισμού και διακρίσεων, μιλώντας για «αδιαφανείς μεθόδους για μετανάστες που θέλουν να μπουν νόμιμα», ο κ. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στο Ζάππειο (14 Δεκεμβρίου 2009), ακριβώς στην εκδήλωση της ΟΚΕ, μίλησε για «ένταξη μεταναστών».

Δηλαδή, νέο προσκλητήριο – «ελάτε και θα σας εντάξουμε»!

Και στις 22 Δεκεμβρίου 2009, σε ένα από εκείνα τα live υπουργικά συμβούλια, ασχολήθηκαν με την ιθαγένεια των μεταναστών και ενέκριναν το νομοσχέδιο για την παροχή ψήφου και ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών.

Επομένως, επρόκειτο για μεγάλη προτεραιότητα – καθώς η χώρα βρισκόταν προ των πυλών του ΔΝΤ και όδευε προς το μνημόνιο.

Το νομοσχέδιο συζητήθηκε και ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2010, με κάποιες αλλαγές, διότι τότε είχε σηκωθεί ο κόσμος στο ποδάρι.

Πάντως, δόθηκε δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές έπειτα από 5ετή νόμιμη διαμονή και κατοχή συγκεκριμένου τύπου αδειών (επί μακρόν διαμένοντος αόριστης ή δεκαετούς διάρκειας κ.α) – όπως υπολογίστηκε, αφορούσε συνολικά 266.250 ξένους!

Τον Φεβρουάριο του 2013, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αμετάκλητα αντισυνταγματικό τον νόμο 3838/10 (Ραγκούση) για την ιθαγένεια, διότι αυτός προσκρούει στις επιταγές του Συντάγματος, καθώς οι ρυθμίσεις του για την κτήση ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς, προβλέπουν αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις (χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, ανυπαρξία καταδίκης για ορισμένα σοβαρά ποινικά αδικήματα), χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση για τη συνδρομή της ουσιαστικής προϋπόθεσης του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αλλοδαπού εκείνου που υποβάλλει αίτηση πολιτογράφησης.

Το ΣτΕ, σχεδόν ομόφωνα, έκρινε πως το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος.

Και δύο υπενθυμίσεις:

Τον Μάιο του 2009, τρομερά επεισόδια ξέσπασαν στην Αθήνα, όταν μετανάστης κατήγγειλε ότι στη διάρκεια έρευνας αστυνομικός πέταξε κάτω το Κοράνι και το πάτησε.

Φυσικά, δεν επρόκειτο για το Κοράνι, αλλά για κάτι φωτοτυπημένα φύλλα, αλλά στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν επτά μετανάστες και άλλοι τόσοι αστυνομικοί και προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα.

Στις 30 Οκτωβρίου 2012, ο περιβόητος Τζορτζ Σόρος είχε υποβάλει «πρόταση» για την αντιμετώπιση του ζητήματος των μεταναστών στην Ελλάδα με τη δημιουργία «οίκων αλληλεγγύης» σε άδεια δημόσια κτίρια, τα οποία, όπως είπε, θα χρηματοδοτηθούν από ιδρύματα όπως το δικό του.

Μιλάμε δηλαδή για οργανωμένο σχέδιο μετατροπής της Ελλάδας σε γκέτο μεταναστών – με «χορηγό» τον Σόρος.

Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον δρόμο που χάραξε ο κ. Παπανδρέου.

Και μπορεί όταν ο Παπανδρέου παρίστανε τον προστάτη των παράνομων μεταναστών να μην πολυέδωσαν σημασία οι ψηφοφόροι (διότι ως γνωστόν, λεφτά υπήρχαν για όλους), αλλά σήμερα η κατάσταση είναι διαφορετική.

Οπότε, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να τεθεί επικεφαλής Αφγανών λαθρομεταναστών, άσπρη μέρα στις κάλπες δεν πρόκειται να δει…