Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Δε κάηκε από μαγκάλι το εξοχικό του Σημίτη....

Έκαψαν το σπίτι του Κ. Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους. Βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός

Επίθεση στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στους Αγ. Θεοδώρους. Στο σημείο κλιμάκια της πυροσβεστικής και της ασφάλειας. Τις έρευνες αναλαμβάνει η Αντιτρομοκρατική
Από εμπρηστικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο μπαλκόνι, προκλήθηκε η πυρκαγιά στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.
Όπως διαπιστώθηκε από την αυτοψία που έκαναν αρχικά οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος και στη συνέχεια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, οι δράστες είχαν τοποθετήσει τον εμπρηστικό μηχανισμό μπροστά στη μπαλκονόπορτα, από την έξω πλευρά, χωρίς να την παραβιάσουν.
Η πυρκαγιά, που προκλήθηκε από την πυροδότηση του μηχανισμού, εισχώρησε στο εσωτερικό του σπιτιού όπου προκάλεσε ζημιές προκαλώντας ταυτόχρονα ενεργοποίηση του συναγερμού λόγω του καπνού, απ' όπου και κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική.
Επί τόπου έφτασαν πυροσβεστικές δυνάμεις που έσβησαν τη φωτιά, ενώ από το μπαλκόνι περισυνελέγησαν υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού, μεταξύ των οποίων και μεταλλικά στοιχεία, τα οποία θα ερευνηθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Στον τόπο του συμβάντος βρίσκονται αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ανέλαβε την υπόθεση καθώς και της Πυροσβεστικής με εισαγγελέα, που παρακολουθεί την πορεία των ερευνών.
ΝΔ: "Η βία δεν θα περάσει"
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την εμπρηστική επίθεση στο εξοχικό σπίτι του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
"Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την εμπρηστική επίθεση στο εξοχικό σπίτι του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. Καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιο πρόσχημα κι αν επικαλείται.
Καταδικάζει τους εμπρηστές περιουσιών που νομίζουν ότι, με πράξεις που εμπίπτουν στο Κοινό Ποινικό Δίκαιο, μπορούν να γίνουν εμπρηστές του πολιτικού κλίματος. Η βία δεν θα περάσει".
"Εκφράζουμε την πλήρη αποδοκιμασία μας για τον εμπρησμό της εξοχικής κατοικίας του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη", σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για τον εμπρησμό της εξοχικής κατοικίας του πρώην πρωθυπουργού.
ΔΗΜΑΡ: Δεδομένη η καταδίκη της εμπρηστικής επίθεσης
"Δεδομένη πρέπει να είναι η καταδίκη της εμπρηστικής επίθεσης της εξοχικής κατοικίας του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.
"Κάθε μορφή βίας είναι καταδικαστέα. Η απομόνωση της τρομοκρατίας και των προστατών της είναι η μόνη απάντηση που μπορούν και οφείλουν να δώσουν τα κόμματα και οι πολίτες που στηρίζουν τη Δημοκρατία", προστίθεται στην ανακοίνωση.
Και το ΚΚΕ με σχόλιό του καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, "η οποία δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους στόχους που υπηρετεί".