Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Μεγάλη επιτυχία είχε η επιμορφωτική ημερίδα με εργαστήρια που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου

 Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου, ως κομβικός συνεργάτης στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο:



«Εκπαιδευτικό orienteering : πλοήγηση σε φυσικό και οικιστικό περιβάλλον»  που συντονίζει το ΚΠΕ Βιστωνίδας, σε συνεργασία με το  τελευταίο, τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων και Καινοτόμων Δράσεων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας και Λάρισας και τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Ανατολικής και Β/θμιας Δυτικής Θεσ/νίκης, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία επιμορφωτική ημερίδα με εργαστήρια. 




Το θέμα της ημερίδας ήταν:  «Γνωριμία με το εκπαιδευτικό orienteering και η εφαρμογή του στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου»  και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) - Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος ‘’Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση 2014-2020’’ το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) & από Εθνικούς Πόρους».




Η ημερίδα απευθυνόταν  σε  εκπαιδευτικούς που  υπηρετούν στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης  Πιερίας και Λάρισας καθώς και Β/θμιας Ανατολικής και Δυτικής Θεσ/νίκης  και διεξήχθη στο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Δίου και στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου  την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 από τις 10:30 – 16:30.


Στόχος της ημερίδας ήταν η γνωριμία με το εκπαιδευτικό Orienteering και η εφαρμογή του. Η δράση περιελάμβανε εισηγήσεις που αφορούν στο εθνικό θεματικό δίκτυο και τη δράση του, παιχνίδια προσανατολισμού και εξάσκησης στη χρήση πυξίδας και χάρτη καθώς και βιωματικό εργαστήριο με ξενάγηση και εντοπισμό σημαντικών πεδίων στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, κατάλληλων  να εφαρμόσουμε orienteering.


Η  επιλογή  των εκπαιδευτικών έγινε  από τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων και Καινοτό-μων Δράσεων Πιερίας και Λάρισας καθώς και τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Β/θμιας Ανατολι-κής και Β/θμιας Δυτικής Θεσ/νίκης. Συγκεκριμένα συμμετείχαν πενήντα τρεις (53) εκπ/κοί , 31 από την Α/θμια Πιερίας, 6 από τη Β/θμια Εκπ/ση Πιερίας, 6 από τη Β/θμια Δυτικής Θεσ/νίκης, 5 από τη Β/θμια Ανατ. Θεσ/νίκης, 3 από τη Β/θμια Λάρισας και 2 από τη Α/θμια Λάρισας.


Ευχαριστούμε τη Δ/νση του Δημ. Σχολείο Δίου, τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Δίου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας, τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς – μέλη του ΚΠΕ Βιστωνίδας  και όλους τους συναδέλφους - εκπαιδευτικούς που,  συμμετέχοντας πρόθυμα στη συγκεκριμένη δράση, συνεισφέρανε στην επιτυχή διεξαγωγή αυτής.





 Η Π.Ο. του Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου