Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Πρόσκληση για το πρόγραμμα LIFE 2018

Το πρόγραμμα LIFE ανακοίνωσε την πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2018Φέτος, το πρόγραμμα επενδύει περίπου 400 εκατομμύρια
ευρώ σε διατήρηση της φύσης, προστασία του περιβάλλοντος και κλιματική αλλαγή. Επίσης εισάγει μια βελτιωμένη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για να σας διευκολύνει να ζητήσετε τα κεφάλαια του LIFE.
Ως χρηματοδοτικό μέσο εκ των κάτω, το LIFE παρέχει στους αιτούντες την ευελιξία να καινοτομούν πραγματικά. Υποστηρίζει έργα που είτε αντιμετωπίζουν την κλιματική αλλαγή είτε προστατεύουν τη φύση και το περιβάλλον.
Τα «παραδοσιακά» έργα μπορεί να είναι έργα βέλτιστης πρακτικήςεπίδειξηςπιλοτικής δράσης ή πληροφόρησης,   ευαισθητοποίησης και διάδοσης (δηλ. παρόμοια με τα έργα LIFE+ Φύση, Βιοποικιλότητα, Περιβάλλον και Πληροφόρηση), ανάλογα με τον τομέα προτεραιότητας.
Τα έργα βέλτιστης πρακτικής εφαρμόζουν κατάλληλες, οικονομικά αποδοτικές και σύγχρονες τεχνικές, μεθόδους και προσεγγίσεις λαμβάνοντας υπόψη το συγκεκριμένο πλαίσιο του έργου.
Τα έργα επίδειξης που τίθενται σε εφαρμογή, δοκιμάζουν, αξιολογούν και διαδίδουν δράσεις, μεθοδολογίες ή προσεγγίσεις που είναι νέες ή άγνωστες στο συγκεκριμένο πλαίσιο του έργου, όπως το γεωγραφικό, οικολογικό, κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο και που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν αλλού υπό παρόμοιες συνθήκες.
Τα πιλοτικά έργα εφαρμόζουν τεχνικές ή μεθόδους που δεν έχουν εφαρμοστεί ή δοκιμαστεί πριν ή αλλού, που προσφέρουν πιθανά περιβαλλοντικά ή κλιματικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις τρέχουσες βέλτιστες πρακτικές και που μπορούν στη συνέχεια να εφαρμοστούν σε μεγαλύτερη κλίμακα σε παρόμοιες καταστάσεις.
Τα έργα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και διάδοσης αποσκοπούν στην υποστήριξη της επικοινωνίας, της διάδοσης πληροφοριών και της ευαισθητοποίησης στους τομείς των υποπρογραμμάτων για το περιβάλλον και την κλιματική δράση.
http://www.lifetaskforce.gr/