Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων προγράμματος Erasmus KA1 από το Γενικό Λύκειο Λιτοχώρου

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων  προγράμματος Erasmus KA1


Mε απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα με θέμα « Διαχείριση Διαπολισμικών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» που διοργανώθηκε  από το Γενικό Λύκειο Λιτοχώρου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  Πιερίας, μέσω του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων και της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Δίου Ολύμπου, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 και φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης.
    Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος  Erasmus + /KA01,  στο οποίο  συμμετείχε το ΓΕΛ Λιτοχώρου, το Μάρτιο του 2017, στην Τενερίφη της Ισπανίας.
Η παιδαγωγική ομάδα, που αποτελείται από την διευθύντρια του σχολείου και καθηγήτρια ΠΕ13 κ. Τσιαργαλή Μεταξία,  την κ. Μητρούλα Ασημίνα , καθηγήτρια ΠΕ01, τον κ. Ντινάκη Απόστολο, καθηγητή  ΠΕ19 και την κ. Ντάβανου Φωτεινή, καθηγήτρια ΠΕ02,  παρουσίασε την ευρωπαϊκή διάσταση και προοπτική που πρέπει να έχει το σχολείο σήμερα και τους τρόπους με τους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση,   με το πρόγραμμα Erasmus +, στηρίζει τις εθνικές προσπάθειες για εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας.  Συγκεκριμένα, έγινε αναλυτική παρουσίαση της σύλληψης και της υλοποίησης ενός Ευρωπαϊκού Προγράμματος, ξεκινώντας από τη στοχοθεσία  του σχολείου και την επιλογή του θέματος  και συνεχίζοντας με την σύνταξη και την υποβολή της αίτησης συμμετοχής,   με κατάληξη την έγκριση και χρηματοδότηση του σχεδίου από την Εθνική Μονάδα,  δηλαδή το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.
     Χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Γ. Καζταρίδης και η Υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  κ. Μυράντα Παπά . Παραβρέθηκε επίσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Δίου – Ολύμπου κ.  Αθ. Καλαϊτζής.

Την Ημερίδα παρακολούθησαν οι υπεύθυνοι για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα καθηγητές από όλα τα  σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του νομού μας .