Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης υποστηρικτής της 2ης Πανελλήνιας Μαθητικής Προσομοίωσης των Επιτροπών του ΟΗΕ «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη»

Τον πατέρα Αθηναγόρα Λουκετάρη βράβευσε η  Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης - αντιπεριφερειάρχης
Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ, κα Βούλα Πατουλίδου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τους «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη» που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τη διοργάνωση της 2ης Πανελλήνιας Μαθητικής Προσομοίωσης των Επιτροπών του ΟΗΕ «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» ανέλαβε φέτος η ΚΟΙΝΣΕΠ «Ροή» και τη φιλοξενία για το διήμερο τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη. Σε αυτήν συμμετείχαν μαθητές Λυκείου από 84 σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η Πανελλήνια μαθητική προσομοίωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» τελεί  κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης ήταν υποστηρικτής της διοργάνωσης. Το περασμένο Σάββατο εκπαιδευτικοί και γονείς των μαθητών που συμμετείχαν στο διήμερο συνέδριο με την φροντίδα του ΟΤΘ, ξεναγήθηκαν στο εμπορικό- ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και στα σημαντικότερα παλαιοχριστιανικά και βυζαντινά μνημεία της πόλης που είναι ενταγμένα στον κατάλογο της Unesco.