Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Αικατερίνεια 2017: Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Ράπτη

 ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΠΑΠ)
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ

Αικατερίνεια 2017: Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Ράπτη

Ακραιφνώς Ελληνικό «ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ»





Αφορμή για κοινωνικό διάλογο, ευκαιρία για συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων πάνω σε διαχρονικά αλλά και επίκαιρα ζητήματα, τα οποία απασχολούν το ευρύ κοινό αποτέλεσε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του συμπολίτη μας Γιώργου Ράπτη, με τίτλο: «ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ».

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο των «Αικατερινείων 2017», χθες το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης. «Το βιβλίο είναι καρπός ερευνητικής προσπάθειας 40 και πλέον χρόνων μέσα από δαιδαλώδη διαδρομή στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, τη Βυζαντινή και την σύγχρονη πραγματικότητα. Μοιάζει με αιρετικό, αλλά δεν είναι. Είναι ακραιφνώς Ελληνικό […]» σημείωσε μεταξύ άλλων, στην σύντομη εισήγησή του, ο κος Ράπτης.

Το χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη μετέφερε ο αντιπρόεδρος του ΟΠΠΑΠ, δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Παπαζήσης, ο οποίος συνεχάρη τον συγγραφέα για το νέο του έργο, ενώ τον ευχαρίστησε για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα των φετινών «Αικατερινείων».
Όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης «στο βιβλίο υποστηρίζεται με σθένος και με συγκεκριμένη συλλογιστική και αποδείξεις ότι όλος ο κόσμος ζει σε μια μεγάλη πλάνη και βιώνει ένα καλοστημένο παιχνίδι στα καταγώγια  στοών, συναγωγών, κοινοβουλίων και τραπεζών που σημάδεψαν και σημαδεύουν τη ζωή των ανθρώπων, ενώ σκορπίζουν τον όλεθρο με έξυπνες βόμβες, με σεισμούς που προκαλούν οι ίδιοι και μεθοδευμένη οικονομική κρίση».


Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε “Εγχειρίδιο του Καλού Έλληνα” συνιστά «βαθειά τομή στα θεολογικά, ιστορικά, αρχαιολογικά, οικονομικά και άλλα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική και διεθνή κοινότητα».

Στο πάνελ, ο καθηγητής φιλοσοφίας του Α.Π.Θ  Σωκράτης Δεληβογιατζής, ο συντοπίτης μας, πρ. Λυκειάρχης φιλόλογος - θεολόγος Αθανάσιος Καβουνίδης και ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Ευγένιος Παπαδόπουλος, οι οποίοι με τις ενδιαφέρουσες και αλληλοσυμπληρωματικές προσεγγίσεις τους, δημιούργησαν στον συγγραφέα μία ανοικτή διάθεση πνευματικής επικοινωνίας με το αναγνωστικό κοινό, γύρω από το περιεχόμενο και τη διαδικασία συγγραφής του πονήματος.


Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με έκθεση έργων των συγγραφέων της Πιερίας και ολοκληρώθηκε με τον συγγραφέα να υπογράφει αντίτυπα από το νέο του βιβλίο στο αναγνωστικό κοινό.