Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 1-7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

«Ισχυρά είναι τα μηνύματα για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού θηλασμού, μηνύματα γεμάτα από ευαισθησία, αγάπη και προσφορά
που αφορούν τη μητρότητα και την ιδιαίτερη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ της μητέρας και του παιδιού με το θηλασμό. Ο δημόσιος θηλασμός είναι κάτι πολύ φυσιολογικό και έτσι οφείλουμε να τον αντιμετωπίζουμε. Ο θηλασμός είναι υγεία, τόσο για το μωρό όσο και για τη μητέρα.

Το να θηλάζεις το παιδί σου δημοσίως δεν είναι ντροπή, αντιθέτως είναι μια πράξη αγάπης, μια αγνή και τρυφερή εικόνα, απόλυτα φυσιολογική, που πρέπει να ενθαρρύνεται και να επιβραβεύεται.

Με την απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και την εξοικείωση της κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας, οι μητέρες διαφυλάττουν το δικαίωμα-το φυσικό και αυτονόητο-για  θρέψη του παιδιού τους, συνεχίζουν παράλληλα τις επαγγελματικές και κοινωνικές τους υποχρεώσεις, προσφέροντας τροφή στα παιδιά τους, όπου και όποτε το ζητήσουν», επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα. Σοφία Μαυρίδου,για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού θηλασμού, από 01 έως και 07 Νοεμβρίου, πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα δράσεις και εκδηλώσεις όπου καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό ενημερώνει τις νέες μητέρες για τα ευεργετικά οφέλη του μητρικού θηλασμού , συνεισφέροντας έτσι στην προστασία, προώθηση και υποστήριξή του.

Κύριος στόχος είναι να προστατευτεί και να προωθηθεί ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός για τους πρώτους 6 μήνες της ζωής και να συνεχίζεται για δύο και πλέον χρόνια, παράλληλα με τη χρήση κατάλληλων συμπληρωματικών τροφών.

Το φετινό θέμα της Εβδομάδας του Μητρικού Θηλασμού είναι «Μαζί στηρίζουμε τον θηλασμό ».

Στα πλαίσια της παγκόσμιας  εβδομάδας και σύμφωνα με την  «Έγκριση Δράσης και πρόσκλησης ενδιαφέροντος για ανοιχτή συμμετοχή σε διαγωνισμό καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας για την προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού», του Υπουργείου Υγείας και Πρόληψης, παρέχεται η δυνατότητα σε άτομα, ή ομάδες, ή φορείς να συμμετάσχουν στην εν λόγω Δράση με κατάθεση σχετικών προτάσεων σύμφωνα με το παράρτημα της Απόφασης  ( ΑΔΑ: 72ΤΦ465ΦΥΟ-Ν1Ε) .

Ο διαγωνισμός διενεργείται την χρονική περίοδο από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2017, με προθεσμία υποβολής των προτάσεων έως και 29/12/2017.