Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Αικατερίνεια 2017: «Ζήσε την Αλήθεια σε Χιλιάδες Παραμύθια!» - Άγγιξε τις καρδιές μικρών και μεγάλων η παράσταση μιούζικαλ από το Θέατρο «ΑΥΛΑΙΑ»

 
 ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΠΑΠ)
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ
ΒΙΝΤΕΟ



Αικατερίνεια 2017: «Ζήσε την Αλήθεια σε Χιλιάδες Παραμύθια!»

Άγγιξε τις καρδιές μικρών και μεγάλων η παράσταση μιούζικαλ από το Θέατρο «ΑΥΛΑΙΑ»


 Μία ποιοτική, διασκεδαστική αλλά και εκπαιδευτική παράσταση μιούζικαλ από το Θέατρο «ΑΥΛΑΙΑ», που φέρει την υπογραφή του καταξιωμένου και πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ είχαν την τύχη να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, χθες το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ), στο πλαίσιο των “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2017”.


Ο λόγος, για  τη μουσική κωμωδία με τίτλο «Ζήσε την Αλήθεια σε χιλιάδες Παραμύθια», ένα έργο του θεατρικού συγγραφέα Τάκη Γεωργέλλη, που  μέσα από τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών, τον υπέροχο κόσμο των παραμυθιών και τη διδακτική ιστορία – ύμνο στην Αγάπη, την Ανθρωπιά και τις Αλήθειες της Ζωής άγγιξε και ταξίδεψε το πολυπληθές κοινό, το οποίο, σε πολλές περιπτώσεις «συμπρωταγωνίστησε» με τους ήρωες του έργου.


ΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
  
Όπως τόνισε μεταξύ άλλων, σε χαιρετισμό του λίγο πριν την έναρξη της παράστασης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) Θεόδωρος Παυλίδης: «Εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) επιτρέψτε μου να απευθύνω θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές του Θεάτρου «ΑΥΛΑΙΑ», που με επικεφαλής τον ακούραστο Θεατράνθρωπο Ανδρέα Μιχαήλ συνέχισε και στα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ, την παράδοση που έχει δημιουργήσει στην 20χρονη καλλιτεχνική διαδρομή του στην Πιερία. Φέτος, όπως γνωρίζετε - και είναι εδώ και το μέλος της επιτροπής προγράμματος Άννα Καγκασίδου - στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο Θέατρο φιλοξενώντας όλες τις θεατρικές σκηνές της πόλης μας».

Την παράσταση (ταυτότητα, υπόθεση, συντελεστές) προλόγισε ο Υπεύθυνος Τύπου & Σύμβουλος: Ανδρέας ΚατσιάπηςΓαλανός, ο οποίος αναφέρθηκε στο πλούσιο βιογραφικό του καταξιωμένου Κύπριου σκηνοθέτη.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Το έργο παρουσιάστηκε: 
σε σκηνικά που φιλοτέχνησε ο πολυβραβευμένος καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Ξενόπουλος, 
σε μουσικές που συνέθεσε, εκτέλεσε και ηχογράφησε ο Ανδρέας Ζιάκας, 
σε εκπληκτικές χορογραφίες που δίδαξε η Φούλα Σαλασίδου, 
αλλά και μέσα από πολύχρωμες ενδυματολογικές εμφανίσεις που εμπνεύστηκε και δημιούργησε η Νίτσα Ξανθοπούλου. 
Ήχος - Φως: Μιχάλης Καμανατζής. 
Κομμώσεις: Σοφία Μπίλα. 
Διευθυντές Σκηνής: Χρήστος Δέλλας, Μιχάλης Α. Μιχαήλ. 
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Βασίλης Αγγελής, Παναγιώτα Ευαγγελοπούλου. 
Σύνταξη Προγράμματος: Αντώνης Ηλιάδης. 


Έπαιξαν οι ηθοποιοί: 

Παναγιώτα Ευαγγελοπούλου (Παπουτσωμένος Γάτος). 
Φαίη Μπίλα (Χιονάτη). 
Αντώνης Ηλιάδης (Πινόκιο). 
Μαρία Κλαιρ Λιακοπούλου (Κοντορεβυθούλης). 
Νίκος Ραφαηλίδης (ερμήνευσε τη Μάγισσα, την προσωποποίηση του κακού σέναν κόσμο που αργοπεθαίνει). 
Θανάσης Κοτροκόης και Εύα Ζαρώτη (Δύο από τους Νάνους). 
Πέμυ Γκαβαρδίνα (Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων). 


Κοντά σαυτούς τους παραμυθένιους ήρωες και μέσα σαυτόν τον υπέροχο κόσμο των παραμυθιών, βρέθηκε και η Αγάπη (Αφροδίτη Κωτίδου), αυτή που απουσιάζει, εν πολλοίς, από τον κόσμο μας, έναν κόσμο που βρίσκεται σε κρίση και που περιμένει την Αγάπη, το Α και το Ω της Ζωής, για να ξαναγεννηθεί.