Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Συναντήσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου τόσο στη
Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου μαζί με τους προέδρους Επιμελητηρίων της Βόρειας Ελλάδας όσο και στην Αθήνα την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου ως μέλος της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, όπου παρέδωσαν στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας το υπόμνημα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων με τις θέσεις και τις προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τα αιτήματα της Επιμελητηριακής κοινότητας για να μπορέσει  η οικονομία να  επιστρέψει σταδιακά στην κανονικότητα είναι η δραστική μείωση φόρων και εισφορών, η επαρκής  χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, η μείωση της γραφειοκρατίας και καθιέρωση συγχρόνων εκπαιδευτικών συστημάτων , η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος επιχειρήσεων (flat rate) 20%  με ταυτόχρονη συγκράτηση και αναδιάρθρωση των μη παραγωγικών δαπανών και βελτίωση της εισπραξιμότητας φόρων και εισφορών, με μεταβλητό αφορολόγητο  βάσει εισοδημάτων - δαπανών, που μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του παρεμπορίου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου  στην τοποθέτησή του έκανε μια συνοπτική παρουσίαση του οικονομικού και παραγωγικού προφίλ της Πιερίας και στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της υπερφορολόγισης των επιχειρήσεων  και των ασφαλιστικών εισφορών, της μη χρηματοδότησης, της έλλειψης  ακατάσχετου λογαριασμού  ώστε να μπορέσει να επιβιώσει η μικρομεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα. Τέλος έθιξε το θέμα του παρεμπορίου και της παραοικονομίας, λέγοντας ότι «μπορούμε να κάνουμε πολλά βήματα ακόμα για την πάταξη του, γιατί λόγω του παρεμπορίου υπάρχει μεγάλη απώλεια φορολογικών εσόδων και αυτό δυσχεραίνει και την οικονομία της χώρας και επιβαρύνει τους νόμιμους επαγγελματίες».