Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Χρυσή Αυγή Πιερίας - ομιλία για τα ΄΄Σεπτεμβριανά΄΄

 Στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Πιερίας πραγματοποιήθηκε επίκαιρη ιστορική ομιλία για τα ΄΄Σεπτεμβριανά΄΄, το πογκρόμ δηλαδή των
Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης το Σεπτέμβριο του 1955. Η ομιλία από τον συναγωνιστή Νίκο Χρυσομάλλη είναι μία απάντηση και ένα ράπισμα σε όσους πιστεύουν στο μύθευμα της ΄΄ελληνοτουρκικής φιλίας΄΄ που ούτε υπήρξε ούτε πρόκειται να υπάρξει ποτέ. Στις 6  Σεπτεμβρίου του 1955, με μια προβοκάτσια στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης εξαιτίας μια βόμβας που τοποθέτησαν οι ίδιοι οι Τούρκοι, το τουρκικό κράτος οργανωμένα και μεθοδευμένα προβαίνει σε φρικιαστικό πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Οργανωμένες ορδές μογγόλων Τούρκων λεηλατεί, καταστρέφει, δολοφονεί και βιάζει. Φυσικά η τουρκική κυβέρνηση το είχε οργανώσει το όλο εγχείρημα και το εκτέλεσε με μίσος εναντίον κάθετι ελληνικού, έμψυχου και άψυχου. Το τραγικό είναι πως και η ελληνική κυβέρνηση έμεινε εγκληματικά   άπραγη και αδιάφορη. 


 Από τις 5:00 το απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου ο με στρατιωτική πειθαρχία κινούμενος τουρκικός όχλος που  ανερχόταν σε δεκάδες χιλιάδες άτομα, κινήθηκε κατά παντός του ελληνικού. Μέσα σε εννέα περίπου ώρες καταστράφηκαν ολοσχερώς 1.004 σπίτια, ενώ άλλα περίπου 2.500 υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Καταστράφηκαν επίσης 4.348 καταστήματα, 27 φαρμακεία, 26 σχολεία, 5 πολιτιστικοί σύλλογοι, οι εγκαταστάσεις 3 εφημερίδων, 12 ξενοδοχεία, 11 κλινικές, 21 εργοστάσια, 110 ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια, 73 εκκλησίες, ενώ συλήθηκαν πάρα πολλοί τάφοι σε πολλά κοιμητήρια, καθώς και οι τάφοι των πατριαρχών στην Μονή Βαλουκλή. Τουλάχιστον 30 Έλληνες σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι κακοποιήθηκαν βάναυσα. Σε δύο περίπου χιλιάδες υπολογίζονται από τους κύκλους της ομογένειας οι βιασμοί. Ιδιαίτερο μίσος επεδείχθη κατά των ιερωμένων, αφού πολλοί απ’ αυτούς ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου και άλλοι γυμνώθηκαν και διαπομπεύθηκαν. Αυτή είναι η απάντηση σε όσους πιστεύουν στην ΄΄ελληνοτουρκική φιλία΄΄. Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ για να θυμίζει στους Έλληνες την αλήθεια και να παρέχει εθνική ιστορική γνώση.