Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

O Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος, πρωτοστάτης στον αγώνα κατά των εξαρτήσεων

                  Φιλανθρωπική εκδήλωση πραγματοποίησε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 ο σύλλογος «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΘΙΣΜΕΝΩΝ» στην κατάμεστη αίθουσα που τους παραχώρησε ευγενικά το
κέντρο Grande Sala στην Κατερίνη.

            Η αντιπρόεδρος και νομική σύμβουλος του συλλόγου, Ελπίδα Περπερίδου, ευχαρίστησε τον κόσμο που τόσα χρόνια στηρίζει τη δράση του συλλόγου και αναφέρθηκε ακροθιγώς στη βιωσιμότητα του έργου που έχει αναλάβει ο σύλλογος, η οποία θα στηριχθεί σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: α) στη συνδρομή των ομάδων γονέων, οικείων και φίλων των εξαρτημένων ατόμων, β) στην επένδυση στο  ανθρώπινο δυναμικό, γ) στη συνεργασία με κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς και δ) στην υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας. Στον τελευταίο πυλώνα βασίζεται πρωτίστως η δυναμική του έργου, καθώς τη δράση της «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ – Σ.ΥΠ.Ε.» ήδη στηρίζει η τοπική κοινωνία της Πιερίας, με πρωτοστάτη το σεβασμιώτατο μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, ο οποίος  από την αρχή της διακονίας του περιβάλλει με περισσή αγάπη και φροντίδα τη νεολαία και ειδικότερα την πάσχουσα νεολαία, όπως αυτήν που υπηρετεί ο σύλλογος.

             Ο Σεβασμιώτατος χαιρέτισε την εκδήλωση και συγχάρηκε τους συντελεστές της, αλλά και όλους όσους πλαισιώνουν εθελοντικά τον Ιερομόναχο Μακάριο εκ της Ι.Μ. Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, συντονιστή του εκκλησιαστικού αυτού εγχειρήματος. Εξήρε την αξία τέτοιων  ανθρωπιστικών δράσεων, εγκείμενη  - πέρα από την παροχή βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη – και στην προσέγγιση του «άλλου», ζητούμενο άλλωστε της Ορθόδοξης παράδοσης. «“Είδες τον αδελφό σου, είδες το Θεό σου”. Εάν στο πρόσωπο του άλλου ανθρώπου, του συνανθρώπου μας, δεν συναντούμε τον ίδιο το Χριστό, τότε ο άλλος γίνεται η κόλασή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε πως αποτελεί χρέος του ως επισκόπου να περιβάλλει με πατρική στοργή την προσπάθεια αυτή η οποία έχει στο επίκεντρό της τους εξαρτημένους νέους και δήλωσε πως βρίσκεται στο πλευρό της «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ» ως εξ ορισμού αφορώσας και εμάς τους ίδιους, αφού «η εν Χριστώ Μεταμόρφωση είναι η απάντηση  στην παραμόρφωση που προκαλεί η αμαρτία με τις ποικίλες μορφές της στον κόσμο».


            Στη συνέχεια, το λόγο πήραν δύο μητέρες νέων ανθρώπων που περιδινήθηκαν στον κόσμο των ναρκωτικών και κατάφεραν να βγουν νικητές, χάρη στο θεραπευτικό πρόγραμμα της «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ». Αποκάλυψαν πτυχές της περιπέτειάς τους, μοιράστηκαν τα ποικίλα συναισθήματα που βίωσαν κοντά στα πάσχοντα παιδιά τους, παρότρυναν τον κόσμο να αναζητά βοήθεια και, φυσικά, δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στο σύλλογο και τον υπεύθυνο του θεραπευτικού προγράμμματος, Ιερομόναχο Μακάριο Παπαμιχαήλ. Ο τελευταίος, αρκέστηκε να διαβάσει την επιστολή ενός πρώην χρήστη που χάρη στον ξενώνα «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ» κατόρθωσε να απαγκιστρωθεί από τις εξαρτήσεις, να επιστρστηκανης ﷽σεριφερειρίσκουμε τη δδινέψει στην εν γένει κοινωνική ζωή και να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια. «Αυτή η επιστολή είναι για ‘μας η αμοιβή μας και θέλουμε να προσεύχεστε να βρίσκουμε τη δύναμη και το κουράγιο  να συνεχίζουμε», δήλωσε κλείνοντας ο πανοσιολογιώτατος.

            Θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν εκ μέρους του συλλόγου για ακόμη μία φορά στο πρόσωπο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου, η οποία του επέδειξε αγάπη και εμπιστοσύνη ήδη από τα πρώτα του βήματα και συνέβαλε καθοριστικά στην εύρεση νέου χώρου εγκατάστασης για τον ξενώνα «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ».

            Δύο τραγούδια με αγωνιστικό κι ελπιδοφόρο περιεχόμενο αφιέρωσαν στους παρευρισκομένους κάποια από τα παιδιά που φιλοξενούνται στο θεραπευτικό πρόγραμμα, ενώ την εκδήλωση έντυσαν μουσικά η Αφροδίτη Δάφνη, ο Αποστόλης Νικολής και ο Σταύρος Ιωαννίδης, χαρίζοντας στον κόσμο μια αξέχαστη λαΐκοδημοτική βραδιά.