Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΓΑΣ Σβορώνου-Ακαδημία Πλαταμώνα 2-3 HD 28η Α' ΕΠΣ Πιερίας Έχτισε τρία κάστρα στο Σβορώνο!

Του Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)
Έχτισε τρία κάστρα απ’ τα θεμέλια (3-2) στο Σβορώνο η Ακαδημία Πλαταμώνα,

στη νέα αποκλειστικότητα του Metrosport.gr, για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, σ’ ένα ακόμη viral, box to box, παιχνίδι, με συναρπαστική εξέλιξη, οριακές φάσεις και διαμαρτυρίες. 
Οι φιλοξενούμενοι του Νίκου Μανίκα, με τη νίκη τους, απέκτησαν προβάδισμα στη μάχη των επερχόμενων play-offs για την είσοδο στην τετράδα απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που είχε τον ίδιο στόχο. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε πιο αργό tempo, με το Σβορώνο να είναι ελαφρώς ανώτερος, διατηρώντας την κατοχή και δημιουργώντας περισσότερες επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. Το σκορ για τον ΓΑΣ άνοιξε ο Μυστρίδης, με υπέροχη προσωπική ενέργεια. Η Ακαδημία ισοφάρισε με γυριστή κεφαλιά του Τσιανάκα σε 1-1, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος. 
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Σβορώνου, που κέρδισε πέναλτι -που αμφισβητήθηκε έντονα από τους παίκτες του Πλαταμώνα- με το Μυστρίδη να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι πήραν τελικά κεφάλι με 2-1 στο σκορ, με γκολ του Κατσάρα. Ο Πλαταμώνας έκανε comeback ισοφαρίζοντας σε 2-2 με το Σιαμήτρα. Η ολική ανατροπή (2-3) έγινε και πάλι από τον Τσιανάκα, σε μία οριακή φάση που θα συζητηθεί, με τα τελευταία λεπτά του αγώνα πάντως ν’ αποδεικνύονται δραματικά, μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με καταιγιστικό ρυθμό και σωρεία ευκαιριών από το Σβορώνο. 
Highlights: οι επίμαχες φάσεις, με αποκορύφωμα το γκολ του Πλαταμώνα, για το οποίο διαιτητής και βοηθός συμφώνησαν για την κατακύρωσή του, (με την κάμερα του Metrosport.gr, για μία ακόμη φορά να παίρνει φωτιά στο repeat), οι πιτσιρικάδες της Ακαδημίας του Σβορώνου, που έκαναν προπόνηση στα διπλανά πρότυπα βοηθητικά γήπεδα, οι «γείτονες» (διοίκηση και παίκτες) από τους Νέους Πόρους στην κερκίδα, με ιδιαίτερη προτίμηση στον αρχηγό της Ακαδημίας!, οι πανηγυρισμοί των παικτών του Σβορώνου στο δεύτερο γκολ, οι πολλές αλλαγές στη σύνθεση των δύο ομάδων, συγκριτικά με το ρόστερ που είχαν στον πρώτο γύρο, ο ρυθμός του δευτέρου ημιχρόνου, οι φαρμακερές αντεπιθέσεις του ΓΑΣ Σβορώνου, οι απίστευτες χαμένες ευκαιρίες των δύο ομάδων και τα δοκάρια, η υπεροπλία των παικτών του Πλαταμώνα στο ψηλό παιχνίδι, οι διαμαρτυρίες και οι διάλογοι των παικτών με το διαιτητή, το fair play στον τερματοφύλακα του Πλαταμώνα από τους συμπαίκτες του, μετά την απώλεια του πέναλτι του Σβορώνου, η «άντε γεια» ατάκα, που δεν επιβεβαιώθηκε στο τέλος
Man of the match: o σκόρερ των δύο γκολ του Πλαταμώνα Τσιανάκας, για τα γκολ, τις προωθήσεις και τις συνολικές τοποθετήσεις του και ο Παυλίδης, ως πολυεργαλείο, που έπαιξε σε διαφορετικές θέσεις στη διάρκεια του αγώνα, με πολλά τρεξίματα, ανεβάσματα, μαρκαρίσματα και επελάσεις

Σε εικόνα και ήχο επαγγελματικής ποιότητας.



Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com