Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τη Χρυσή Αυγή Πιερίας

 Την Τετάρτη 29 Μαρτίου στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Πιερίας πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιδεολογική ομιλία από τον
συναγωνιστή Νίκο Χρυσομάλλη. Συγκεκριμένα έγινε εκτενής  αναφορά στον Έλληνα Εθνικιστή Δημήτριο Βεζάνη, πολιτειολόγο, συνταγματολόγο, διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Μονάχου, καθηγητή στην Πάντειο Σχολή, Νομάρχη Άρτας και Γενικό Διευθυντή του ΙΚΑ τη δεκαετία του 1940 και 1950. Ο Δημήτριος Βεζάνης ξεκαθάρισε έννοιες πολύ σημαντικές γύρω από τον εθνικισμό.


 Ο εθνικισμός είναι μια ολοκληρωμένη κοσμοθεωρία. Η διαφορά εθνικόφρονα και εθνικιστή έγκειται στο ότι ο μεν πρώτος πιστεύει στην ιδέα του έθνους αλλά ο εθνικιστής και πιστεύει και είναι έτοιμος να αγωνιστεί για να την πραγματοποιήσει. Ο εθνικισμός εμπεριέχει τον Σοσιαλισμό όχι όμως τον άρρωστο σοσιαλισμό των κομμουνιστών που μιλούν για ΄΄πάλη των τάξεων΄΄ και διχόνοια αλλά για τον σοσιαλισμό που λέει ΄΄δημιούργησε και θυσιάσου χάριν του συνόλου, ένας σοσιαλισμός-εθνικός που πιστεύει στην συνεργασία των τάξεων και στην εθνική ομόνοια. Ο εθνικισμός είναι κατεξοχήν κίνημα λαϊκό. Εν κατακλείδι: Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΦΑΣΙΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.