Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Αναγέννηση Κολινδρού - ΑΕ Καρίτσας 0-0 HD 14η Α' ΕΠΣ Πιερίας Τσακάλια(σε) το βαθμό ο Κολινδρός

Toυ Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)

«Τσακάλια» αποδείχτηκαν οι παίκτες της Αναγέννησης Κολινδρού και με τον πολύτιμο

βαθμό της λευκής ισοπαλίας (0-0) που απέσπασαν από την πρωτοπόρο ΑΕ Καρίτσας -στη νέα αποκλειστικότητα του Metrosport.gr- την γκρέμισαν από την κορυφή, μετά και την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, σ’ ένα παιχνίδι αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων, που ράγισε καρδιές μέχρι τη λήξη του. 
Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες δημιούργησαν προϋποθέσεις δημιουργίας φάσεων στην αντίπαλη εστία, με την Καρίτσα να έχει μια ελαφρά πρωτοβουλία κινήσεων και να χάνει τις πιο σημαντικές ευκαιρίες, με Ταρασιάδη και Θ. Μητράκα. Οι παίκτες της Αναγέννησης, απείλησαν με σουτ από μεσαία και μακρινή απόσταση, χωρίς να ολοκληρώσουν στην εστία τις τελικές τους προσπάθειες από πλεονεκτική θέση. 
Στην επανάληψη, όσο περνούσε ο χρόνος, η πίεση της Καρίτσας αυξανόταν και σε συνδυασμό με την κόπωση και τη σταδιακή οπισθοχώρηση των γηπεδούχων, οι παίκτες του Σάκη Λιάγκα έκλεισαν τους γηπεδούχους στα καρέ τους, χωρίς όμως να έχουν καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Την ίδια στιγμή η Αναγέννηση λίγο έλειψε να βρει τη μία ευκαιρία του «Ματζού» αλλά και μία ακόμη στην αντεπίθεση, για να κλέψει το παιχνίδι. 
Man of the match: ο Γ. Ματζουράκης (γιος του προπονητή Γιάννη Ματζουράκη) έκανε τα πάντα, αν και απελπιστικά μόνος, στο δεύτερο ημίχρονο, στη γραμμή κρούσης της ομάδας και μαζί με τον τερματοφύλακα Χ. Μπαμπαΐτη, δικαιούνται τον τίτλο από τους γηπεδούχους, με το σύνολο της ομάδας πάντως να καταθέτει ψυχή… διαρκείας. Από τους φιλοξενούμενους, ο Γ. Ευαγγελόπουλος, ως full δεξί μπακ, έκανε συγκλονιστικό παιχνίδι, με συμμετοχή στο επιθετικό και παραγωγικό κομμάτι της ομάδας του, περίτεχνες ενέργειες και σωστές τοποθετήσεις.
Highlights: η τελευταία φάση του αγώνα, με την ανεπανάληπτη ευκαιρία της Καρίτσας, μετά από μία μνημειώδη κούρσα… μαραθωνοδρόμου του Μαυρίδη, που πέρασε όσα «τσακάλια» βρήκε στο πέρασμά του κι έκανε ιδανική ασίστ στον Ελισιάδη, που έχασε την «ευκαιρία της ζωής του» -σ’ ένα απόσπασμα δραματικής κινηματογραφικής ταινίας, που οι φιλοξενούμενοι θέλουν να ελπίζουν ότι δε θα τους κοστίσει τον τίτλο στο τέλος του πρωταθλήματος-, η επίμαχη φάση στην οποία οι γηπεδούχοι στην κόντρα υποδεικνύονται offside, σε μία από τις λιγοστές επιθετικές τους ενέργειες στο τελευταίο τέταρτο και διαμαρτυρήθηκαν έντονα, μαζί με τους φιλάθλους, οι επικές ατάκες της κολινδρινής, πάντα καυστικής και αυτοσαρκαστικής κολινδρινής κερκίδας, για το Makedonia Palace και το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που μπορεί να… απουσίαζε, αλλά είχε την τιμητική του!, οι δύο καθοριστικές αποκρούσεις του τερματοφύλακα του Κολινδρού Μπαμπαΐτη, στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και οι σωστές έξοδοί του, οι φίλαθλοι των γηπεδούχων, που συμπαραστάθηκαν στην άριστα στημένη ομάδα του Ηλία Τζιώκα, που αγωνίστηκε με τέσσερις αναγκαστικές απουσίες, αποδεικνύοντας ότι ομάδες με μακρά και σημαντική ιστορική διαδρομή, έχουν το βάρος της φανέλας, ακόμα και όταν η βαθμολογική συγκομιδή δε συνάδει με την αγωνιστική αξία της ομάδας, οι πολλές κίτρινες κάρτες του διαιτητή Superleague, Δαμιανού Ευθυμιάδη, απόρροια και του υπέρμετρου πάθους των παικτών των δύο ομάδων, οι διενέξεις και οι λεκτικές αντιπαραθέσεις, που δεν πήραν έκταση, με αφορμή το…συνωστισμό σ’ ένα φάουλ της Καρίτσας, το fair play όλων με το σφύριγμα της λήξης, τα «Κids Tσακάλια» της Αναγέννησης Κολινδρού, που ανακάλυψε και πάλι το Metrosport.gr στην κερκίδα, που τραγούδησαν με περηφάνια… acapella τον ύμνο της ομάδας, (κάντε λίγη υπομονή, θα γίνει viral, όταν κυκλοφορήσει!), «αναγκάζοντάς» μας να προτρέψουμε τους, πάντα φιλόξενους, ανθρώπους της διοίκησης να τον ηχογραφήσουν εκ νέου, με παίκτες, παιδιά και φιλάθλους! -από τώρα κατοχυρώνουμε τα δικαιώματα otherside αποκλειστικής βιντεοσκόπησης της ηχογράφησης!-
Σε εικόνα και ήχο επαγγελματικής ποιότητας.
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com